Cs s’ofereix per aprovar els pressupostos i la cinquera pròrroga de l’estat d’alarma

El partit nacionalista es vol erigir com el nou soci del Gobierno

Publicitat

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha ofert mà estesa al govern espanyol per negociar uns pressupostos que facin front a un “canvi absolut de paradigma econòmic” i incloguin mesures “adients” per combatre la pandèmia i “l’angoixant” situació econòmica. En una entrevista a Ràdio 4, ha volgut deixar clar que això no suposa un canvi en la política d’aliances i que, per governar, l’executiu de Pedro Sánchez haurà de recolzar-se amb els seus socis. Pel que fa a les declaracions del president d’ERC, Oriol Junqueras, que demana que es convoquin eleccions abans que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre la inhabilitació de Quim Torra, Carrizosa diu que els partits de l’oposició han demostrat més responsabilitat que els republicans.

En la mateixa línia de l’oferiment al Govern per negociar els pròxims pressupostos de la Generalitat, Carrizosa també ha manifestat la voluntat de Cs de “col·laborar i buscar el consens” per tirar endavant uns pressupostos estatals per a la reconstrucció. Unes declaracions de Carrizosa poc després que Cs hagi possibilitat la quarta pròrroga de l’estat d’alarma al Congrés. Tot i així, defensa que es tracta d’una “qüestió de responsabilitat” en unes circumstàncies concretes i que, en cap cas, s’ha d’interpretar com un canvi d’aliances ni d’estratègia.

Arrimadas no descarta donar suport a una cinquena pròrroga de l’estat d’alarma

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, no ha descartat donar suport a una cinquena pròrroga de l’estat d’alarma. “No puc avançar pantalles”, ha afirmat aquest divendres al matí en una entrevista a ‘Antena 3’, i ha afegit: “El que sé és que la votació de dimecres era per 15 dies i no per 15 mesos” i ha remarcat que aposta per “sortir de manera ordenada com abans millor”. Arrimadas ha dit que caldrà veure si el govern espanyol “va rectificant” i ha opinat que “s’estan veient alguns canvis, gràcies, entre altres coses, a la nostra negociació”. La líder de Cs ha defensat la decisió de votar ‘sí’ i l’acord amb Pedro Sánchez i ha considerat que van fer allò “correcte”.

Publicitat

“M’ha valgut molt la pena aquesta votació si hem pogut salvar vides i salvar llocs de treball”, ha dit Arrimadas, que ha insistit que Espanya no estava preparada perquè decaigués l’estat d’alarma aquest cap de setmana. La líder de Cs ha afirmat que cal que l’executiu comenci a preparar un “pla B” i ha celebrat que amb el preacord entre el govern espanyol i els agents socials sobre els ERTO, “alguna cosa es comença a moure”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes