Albiach tem que es consolidi l’aliança del Gobierno amb Cs

Defensa que cal refer ponts amb els partit de la moció de censura

Publicitat

La líder dels comuns a Catalunya, Jéssica Albiach, defensa que cal construir ponts amb els partits que van fer possible la moció de censura contra Mariano Rajoy. En una entrevista que publica ‘El Periódico’ argumenta que és “la millor manera” perquè Cs no sigui un “soci permanent” del govern espanyol “progressista”. I ha volgut subratllar que el suport del partit d’Inés Arrimadas ha estat específicament per a la pròrroga de l’estat d’alarma. Albiach ha retret a ERC el seu vot en contra i ha considerat que es va equivocar. “Quan ERC mira JxCat s’equivoca. ERC ha de deixar de mirar tant JxCat i les seves lluites partidistes”, ha afegit.

Segons Albiach, el govern de coalició PSOE –Unides Podem és més necessari que mai i ha instat a pensar quina seria l’alternativa. En aquest sentit, ha defensat que Cs no és el soci que un govern progressista necessita i, en aquest context, ha defensat que “ara és més important que mai refer els ponts amb les forces plurinacionals de l’Estat que van fer possible la moció de censura”.

La líder dels comuns ha criticat el discurs del Govern amb la crisi del coronavirus i ha considerat que “ha estat jugant contínuament a competir amb el govern espanyol”. “Paraules tan desafortunades com les de Miquel Buch sobre el número de mascaretes o les de Meritxell Budó dient que en una Catalunya independent hi hauria menys morts, generen més odi i ràbia que la fraternitat que necessitem”, ha afegit.

Preguntada sobre les eleccions a Catalunya, Albiach ha dit que primer cal centrar-se en la lluita contra l’emergència sanitària i quan ja hagi passat, ha considerat que les eleccions seran necessàries. Albiach ha carregat contra les batalles entre ERC i JxCat durant la crisi. “Que amb la que està caient hi hagi baralles com la de Josep Costa i Roger Torrent per si el president del Parlament es fa una foto o no, és intolerable”, ha afirmat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca