“Gran part” dels treballadors de la cultura queda fora de les mesures per rescatar el sector

El sindicat lamenta que el reial decret aprovat “exclou de manera explícita” el que no sigui artistes o creadors

L’associació sindical de tècnics de l’espectacle de Catalunya, AteCat, ha alertat a través d’un comunicat que “gran part” dels treballadors del món de la cultura queda fora de les mesures aprovades per l’administració estatal per rescatar el sector. AteCat lamenta que el reial decret aprovat pel govern de Pedro Sánchez “exclou de manera explícita” qualsevol persona que no sigui artista o creadora. A més, l’entitat afirma que “la intermitència, els contractes d’obra i servei i els falsos autònoms precaritzen un sector del treball cultural històricament invisibilitzat”. Per això adverteix que la “precarització” i la “falta d’ajudes” portarà “molts professionals a situacions límit”.

Publicitat

AteCat també ha indicat que “la invisibilitat d’aquestes figures no les fa menys necessàries” en el desenvolupament de l’activitat cultural, i per això critica que “la seva tasca imprescindible i poc reconeguda queda un cop més menystinguda”.

A més subratlla que “a la precarietat a la qual es troba sotmès aquest col·lectiu caldrà sumar una perspectiva incerta degut a la incapacitat en els següents mesos de reprendre l’activitat”. Això suposarà en la majoria de casos “molts mesos sense cap mena d’ingrés”.

Per tot plegat l’entitat exigeix “una rectificació urgent” i que el Reial Decret inclogui aquestes figures. També reclama que es regularitzi “la intermitència” amb un Estatut dels Intermitents de la Cultura que no exclogui cap professional d’aquest àmbit.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca