El penediment d’Asens: “Podria haver triat altres paraules”

Creu que canviar el marc jurídic de l'estat d'alarma generaria "moments d'incertesa"

Publicitat

El president del grup parlamentari d’Unides Podem i líder d’ECP, Jaume Asens, ha assegurat que “podria haver utilitzat altres paraules” aquest dimecres al Congrés per criticar el ‘no’ d’ERC a la pròrroga de l’estat d’alarma

En una entrevista aquest dijous en Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Asens ha sostingut que “no era el moment de la confrontació” i ha apuntat que criticar la confrontació pot alimentar-la.

En la seva intervenció al Congrés, Asens va criticar ERC per “contagiar-se del sectarisme” del president de la Generalitat, Quim Torra, després del que ERC va assenyalar les contradiccions, al seu judici, del partit morat i les seves confluències, pel pacte amb Cs.

“Vaig estendre la mà, però es va entendre més com una bufetada”, ha afirmat Asens, que ha explicat que el que volia demanar era que les forces polítiques sortissin de les zones de confort ideològic i actuessin de forma unida.

Publicitat

Considera que els representants públics han de demanar perdó a la ciutadania: “No estem a l’altura. Vam donar un espectacle poc reconfortant. No vam ser capaços de donar un missatge unitari,
com si no haguéssim de funcionar amb altres regles del joc”, ha lamentat.

Asens ha recordat que han pactat amb el Govern els Prespuestos de la Generalitat de 2020, ha assegurat que no ha formulat “cap crítica a la gestió de Torra”, i li ha estès la mà per col·laborar.

“Hi hauria incertesa”

“Crec que que és exagerat dir que si no hi ha estat d’alarma hi ha caos”, ha afirmat Asens, que ha dit que es podria cercar un altre mecanisme jurídic, però ha assegurat que el problema seria la transició entre ambdues situacions.

“Tot això requereix temps. En la transició és on hi hauria moments d’incertesa”, ha avisat el líder d’Unides Podem al Congrés, que ha assenyalat que no és el moment de rendir comptes, encara que considera que es podria haver fet millor.

Asens ha opinat que “ha faltat cultura federal” i que la sortida del confinament ha de ser d’una forma més descentralitzada, després del que ha demanat dialogar més, fer autocrítica i prendre decisions que es puguin corregir.

Preguntat per si Cs serà una alternativa de suport estable al Govern central en aquesta legislatura, Asens ha sostingut que “segurament no s’arribarà a un acord” amb aquesta formació en la comissió per a la reconstrucció, però ha explicat que en la fase d’emergència sanitària han pogut arribar a un acord.

“Nosaltres amb Cs no podem governar, no tenim res en comú”, ha subratllat Asens, que ha dit que comparteixen amb Cs que són éssers humans i que poden salvar vides, i ha afegit que enmig d’una catàstrofe no es pot rebutjar l’ajuda de ningú.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes