El Gobierno hauria de retallar 35.000M€ al 2021

Casado emplaça Sánchez a admetre la situació

Publicitat

El líder del PP, Pablo Casado, ha emplaçat aquest dijous el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a admetre que l’any que ve haurà de fer retallades per valor de 35.000 MEUR per complir amb els objectius de dèficit que li marcarà Brussel•les. Segons Casado, Europa reclamarà a l’Estat, igual que a països com Itàlia, que ajustin la diferència entre el dèficit d’aquest any, que serà “molt permissiu”, amb l’objectiu de l’any que ve. La diferència, segons Casado, serà de 3,5 punts, fet que implica que com Zapatero haurà de retallar les pensions, el sou als funcionaris i potser, com a Grècia, haurà de retallar prestacions d’atur”. “Si Sánchez ha de demanar el rescat”, ha apuntat, “que digui quan costarà”.

En una entrevista a la COPE, Casado ha contraposat l’actitud de la seva formació a la de Ciutadans, que aquest dimecres va avalar la pròrroga de l’estat d’alarma. “Per a nosaltres és molt important que els espanyols ens percebin com un partit seriós”, ha dit. La seva abstenció, segons Casado, és la “d’un partit coherent” que va negociar que l’executiu espanyol “desvinculés les ajudes de la fi de l’estat d’alarma”.

Tot i aquest canvi d’estratègia de Cs, Casado s’ha mostrat convençut que l’acord entre el partit d’Arrimadas i el PSOE és puntual i no afecta la governabilitat de les autonomies on comparteixen executiu. No creu que el “sí” de Cs posi en qüestió la continuïtat dels governs de Madrid, Castella i Lleó, Múrcia i Andalusia, on la gestió del PP és “millor” per rebaixar impostos i gestionar la crisi sanitària.

Segons Casado, el ple del Congrés d’aquest dimecres va demostrar que Sánchez “cada vegada està més sol” perquè ni tan sols va tenir el suport dels seus socis d’investidura. “Malgrat que ERC no el va insultar i Bildu li va dedicar paraules amables, la seva soledat s’incrementa perquè ha fet una gestió nefasta”.

Publicitat

El líder del PP ha aprofitat de nou per criticar “l’autoritarisme” del govern espanyol i ha insistit que Sánchez “porta 26.000 morts comptats” amb una gestió “molt dolenta” on “es juga a la ruleta russa, perquè no es fan test massius”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes