El Gobierno demanarà més pròrrogues de l’estat d’alarma

Calvo defensa que aquest mecanisme és “més democràtic” que aplicar les mesures a través de lleis ordinàries

El govern espanyol preveu demanar al Congrés més pròrrogues de l’estat d’alarma. Malgrat la pèrdua de suports en les últimes votacions –aquest dimecres va haver de recórrer a acords amb Cs i el PNB per assegurar l’aprovació- l’equip de Sánchez considera que caldrà activar de nou aquesta via per aplicar un pla de desescalada que contempla sis setmanes d’actuacions. “Segurament necessitarem algunes setmanes més de pròrroga, ha afirmat en una entrevista a TVE la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo.

Publicitat

La previsió de l’executiu contrasta amb la davallada contínua de suports que ha rebut a la cabra baixa per aprovar les últimes quatre pròrrogues. Dels 321 vots a favor de la primera que es va sotmetre a la cambra, als 178 d’aquest dimecres.

Pel camí ha perdut el suport del PP –que dimecres es va abstenir i ja ha advertit que no tornarà a votar a favor d’aquest mecanisme- i d’ERC, aliat clau de legislatura que hi va votar en contra molest per la manca de diàleg i la decisió de l’executiu de centralitzar les competències a Madrid.

Sánchez va trobar els suports necessaris per a la pròrroga d’aquest dimecres en el PNB i Cs. L’entesa amb aquesta última formació ha provocat recels del líder d’ERC, Oriol Junqueras, que aquest dijous ha advertit Sánchez que haurà de triar entre Arrimadas o els seus socis d’investidura.

Amb tot, l’executiu espanyol sosté que no preveu un canvi d’aliances al Congrés dels Diputats. “Som un govern progressista, ERC ens acompanya i nosaltres acompanyem ERC” ha afirmat la vicepresidenta del govern espanyol en resposta a les manifestacions de Junqueras.

D’altra banda, Calvo ha insistit que contràriament al que sosté el PP, l’estat d’alarma és un mecanisme “més democràtic” i amb “més garanties” que no pas les lleis ordinàries, perquè aquestes no permeten prohibir la mobilitat o el confinament. “L’alarma és la manera més garantista, democràtica i exigent per respectar drets, i per això està a la nostra Constitució”, ha dit.

Calvo ha recordat que “qui de veritat decreta l’alarma cada quinze dies no és el govern espanyol, sinó el Congrés”, fet que posa de manifest que l’espanyola és una democràcia “impol•luta i exigent”. “No hi ha dreceres, només es pot decretar l’alarma per defensar la vida, i segurament necessitarem més temps”.

La vicepresidenta ha negat taxativament que Sánchez no comparteixi informació amb els presidents autonòmics i amb l’oposició, i ha acusat Casado d’estar “desconnectat” de la gestió de la crisi. “Vaig trobar poca sintonia (del PP) amb el que de veritat està passant”, i “si ara no ens posem d’acord amb el mínim, quan serà”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca