Trilla veu “justets” els números de Barcelona i demana que no entri en fase 1 dilluns

Creu que no s'ompliran aforaments fins a la tardor i veu incongruent que el ministre no descarti els festivals d'estiu

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, aposta perquè l’àrea metropolitana de Barcelona no entri en fase 1 dilluns. “Jo crec que amb les dades que hi ha, si no hi ha un canvi especial, aquesta seria una actitud a considerar i una opció força bona per posar sobre la taula si volem ser prudents. Crec que els números són justets”, ha argumentat a Catalunya Ràdio, on ha defensat “aguantar una setmana més i veure si la incidència baixa”, ja que és pràcticament el doble que la mitjana d’Espanya, i concentra el 75% dels casos de Catalunya. D’altra banda, ha augurat que no hi haurà aforaments plens fins ben entrada la tardor, i ha considerat “incongruent” que el ministre de Cultura no descarti els festivals d’estiu.

Publicitat

Trilla creu que esperar una mica perquè l’àrea metropolitana entri en fase 1 “donaria més garantia que la possibilitat de rebrots es redueixi de forma important”.

A més, veu contradictori que es parli de 15 alumnes per aula i alhora no es descartin els concerts d’estiu. “Em temo que hem de partir de la base que res estarà ple fins d’aquí a bastants mesos”, ha dit.

Sobre la prova desenvolupada per Grifols, Trilla ha destacat la seva fiabilitat i el fet que es puguin fer moltes alhora i descartar tot un grup de negatius d’un sol cop. També ha indicat que són “més semblant a les PCR que totes les altres”.

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic ha reconegut que el programa Orfeu no ha avançat com es voldria tot i que “s’han volgut fer les coses molt ràpid”. “Em sembla que ens hem quedat una mica entremitges. Entenc que pot haver dificultats tècniques, però estic convençut que s’acabarà tirant endavant”, ha conclòs.

Trilla ha considerat interessant estudiar pneumònies prèvies i també grips per veure si realment el coronavirus va circular per Catalunya abans que es detectés, una teoria que, en general, “cada cop guanya més força” al món. Això seria una de les causes que explicarien perquè l’epidèmia, ha continuat, “va esclatar amb aquesta virulència”.

Encara sobre estudis i recerca, ha reconegut que ara n’hi ha molta, i que els investigadors competeixen, però ha indicat que el descens de malalts ingressats fa que molts es quedin a mitges.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca