Què pensa fer el TC amb els recursos dels presos polítics per obstaculitzar l’accés a la justícia europea

L'alt tribunal ha admès a tràmit les peticions de nou dels líders independentistes contra la sentència de l'1-O

Publicitat

Els exconsellers Josep Rull, Jordi Turull i Dolors Bassa consideren que el Tribunal Constitucional (TC) guardarà en un calaix els seu recursos d’empara per obstaculitzar que puguin accedir a la justícia europea. D’aquesta manera han reaccionat tres dels líders independentistes empresonats a la decisió de l’alt tribunal d’aquest dimecres d’admetre a tràmit els recursos d’empara de Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull, Carme Forcadell, Meritxell Borràs i Carles Mundó contra la sentència de l’1-O del Tribunal Suprem. Falten per admetre els recursos d’Oriol Junqueras i de Raül Romeva.

De fet, abans de la decisió del TC, a les 9 h del matí, Josep Rull ha pronosticat la decisió del TC. “Acceptarà a tràmit els nostres recursos d’empara amb l’únic propòsit -conscientment i premeditadament- de deixar-los en un calaix x obstaculitzar el nostre accés al TEDH d’Estrasburg”, ha afirmat des del seu compte de Twitter.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Jordi Turull també a través de les xarxes socials. “Quina sorpresa…! I ara de nou el nostre recurs directe cap el calaix, que ja es ben ple, a reposar mesos i mesos, per evitar que accedim quant abans millor a la justícia europea. No ho diem nosaltres només, ho van reconèixer ells mateixos no fa tant i no passa res”, ha afirmat.

Per la seva banda, l’exconsellera Dolors Bassa ha subratllat que ara s’haurà d’esperar el temps que vulgui el Tribunal Constitucional per resoldre els recursos i poder anar a instàncies europees. Bassa també ha fet referència al fet que l’alt tribunal els hagi denegat la llibertat mentre decideix sobre el fons dels recursos. “Deu ser per perill de fugida”, ha afegit l’exconsellera.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca