La crisi de les residències uneix Cs, PSC, comuns i CUP per crear una comissió d’investigació

Els socialistes també volen un ple monogràfic per tractar l'impacte del coronavirus a les llars d'avis

Publicitat

Cs, el PSC-Units, la CUP i els comuns són favorables a activar una comissió d’investigació al Parlament sobre la situació de les residències de gent gran a Catalunya, que han patit especialment l’impacte de la pandèmia de covid-19. La CUP va ser la primera de posar-ho sobre la taula ahir dimarts a la reunió de la Junta de Portaveus i tant Cs com el PSC-Units i els comuns s’hi han mostrat a favor. Pel que fa a JxCat i ERC, encara no han abordat les propostes, però des de Cs recorden que per activar la comissió d’investigació amb els vots del grup taronja i dels socialistes “ja seria possible”.

En un comunicat, la CUP ha explicat que vol que la comissió determini “responsabilitats” en la “vulneració” al dret a la salut que creuen que hi ha hagut en aquests centres i ha detallat que pretén aclarir “tots els esdeveniments” en la gestió tant pública com privada de les llars d’avis, que creuen que s’han vist agreujats per la manca de proves PCR a usuaris i treballadors i d’equips de protecció individual. A més, també han lamentat que no hi ha hagut una actuació preventiva ni un protocol clar per evitar contagis de coronavirus.

Tot i mostrar-s’hi a favor, el PSC-Units ha insistit a demanar un ple monogràfic sobre la qüestió, que veuen compatible amb la comissió. El diputat Raúl Moreno va explicar ahir a l’ACN que “la comissió durarà uns quants mesos” mentre que al ple monogràfic “ja es podrien establir quines són les línies o encàrrecs al Govern perquè es facin canvis de gestió de manera immediata”. El PPC, per la seva banda, ha avançat a l’ACN que donaran suport al ple que volen els socialistes, però que no decidiran si se sumen a la comissió fins que la CUP els faci arribar la proposta formal.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes