CCOO veu insuficient el pla de xoc per a l’ocupació del Govern

El sindicat demana als governs que donin dades transparents sobre les prestacions d'atur

Publicitat

CCOO veu insuficient el pla de xoc de prop de 60 milions d’euros en polítiques actives d’ocupació que ha anunciat el Govern aquesta setmana i demana “mesures més enèrgiques” centrades a mantenir llocs de treball, que es puguin complementar amb la protecció social que reben els treballadors aturats, que ja són 467.810, i afectats per un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO), que superen els 700.000. El sindicat assegura que les línies que va anunciar el conseller de Treball, Chakir El Homrani, s’adrecen prioritàriament a les empreses i no als treballadors i no considera suficient les 4.300 persones que es beneficiaran d’aquest programa.

En un comunicat, el sindicat també reclama un criteri consensuat i coherent a l’hora de compartir les xifres de persones que rebran o no una prestació, després de constatar que les dades que ha proporcionat la Generalitat no quadren amb la informació del servei estatal d’ocupació a la qual té accés CCOO.

El Departament de Treball va xifrar en 244.000 les persones afectades per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que no han vist reconeguda la seva prestació, i de 300.000 si s’inclou fixos discontinus, temporals i treball domèstic, unes dades que contrasten amb el 90% de tramitació de prestacions que facilita el SEPE, que suposaria que queden entre 70 i 126.000 respectivament, explica el sindicat, que lamenta “aquesta incongruència en les dades”.

D’altra banda, CCOO ha demanat que es convoqui una comissió conjunta del SEPE, del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i dels agents socials on es comparteixin les dades i es contrasti l’efectivitat de les mesures que s’estan prenent.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca