CCOO veu insuficient el pla de xoc per a l’ocupació del Govern

El sindicat demana als governs que donin dades transparents sobre les prestacions d'atur

CCOO veu insuficient el pla de xoc de prop de 60 milions d’euros en polítiques actives d’ocupació que ha anunciat el Govern aquesta setmana i demana “mesures més enèrgiques” centrades a mantenir llocs de treball, que es puguin complementar amb la protecció social que reben els treballadors aturats, que ja són 467.810, i afectats per un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO), que superen els 700.000. El sindicat assegura que les línies que va anunciar el conseller de Treball, Chakir El Homrani, s’adrecen prioritàriament a les empreses i no als treballadors i no considera suficient les 4.300 persones que es beneficiaran d’aquest programa.

Publicitat

En un comunicat, el sindicat també reclama un criteri consensuat i coherent a l’hora de compartir les xifres de persones que rebran o no una prestació, després de constatar que les dades que ha proporcionat la Generalitat no quadren amb la informació del servei estatal d’ocupació a la qual té accés CCOO.

El Departament de Treball va xifrar en 244.000 les persones afectades per Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que no han vist reconeguda la seva prestació, i de 300.000 si s’inclou fixos discontinus, temporals i treball domèstic, unes dades que contrasten amb el 90% de tramitació de prestacions que facilita el SEPE, que suposaria que queden entre 70 i 126.000 respectivament, explica el sindicat, que lamenta “aquesta incongruència en les dades”.

D’altra banda, CCOO ha demanat que es convoqui una comissió conjunta del SEPE, del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i dels agents socials on es comparteixin les dades i es contrasti l’efectivitat de les mesures que s’estan prenent.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca