“O es dona suport a les empreses i a autònoms o anem camí de l’abisme laboral”

Catalunya va perdre 6.864 persones d'aquest col·lectiu

Publicitat

El president de l’Associació de Treballadors Autònoms (ATA), Lorenzo Amor, ha demanat aquest dimarts més ajudes per a les empreses i autònoms, poc després de fer-se públiques les dades de l’atur de l’abril. “O es dona suport a les empreses autònoms o anem camí de l’abisme laboral”, ha subratllat Amor, que qualifica de “desoladora” la dada d’afiliació d’autònoms al llarg del mes passat. Segons ha afegit en un comunicat, es tracta de la major pèrdua d’autònoms en un mes des del gener del 1983 i la segona més important en un mes des que hi ha registre. A Catalunya, el mes passat hi havia 540.027 autònoms, xifra que representa un descens de 6.864 persones. Al conjunt de l’Estat, se n’han perdut 41.250, fins als 3,2 milions.

Segons el president de l’ATA, “si no es prenen mesures contundents tot apunta que aquest any el 2020, perdrem més de mig milió d’autònoms”. “És fonamental prorrogar les ajudes i les prestacions perquè puguem salvar molts autònoms”, ha afegit Amor, que subratlla que “no es pot deixar que tanqui el major motor econòmic de gran part del territori espanyol”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca