La CUP demana explicacions pels agents condecorats per les operacions de el 1-O

"Considera el Govern central un mèrit policial una operació que va tenir com conseqüència 1.000 ferits per les càrregues policials, incloent una persona que va perdre la visió d'un ull?"

La CUP ha registrat diverses preguntes al Congrés perquè el Govern central detalli quants agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil han estat condecorats per les operacions policials de el 1-O de 2017 i la de la passada tardor davant protestes per la sentència del procés independentista.

Publicitat

En les preguntes demana saber els motius de les condecoracions després de el 1-O: “Considera el Govern central un mèrit policial una operació que va tenir com conseqüència 1.000 ferits per les càrregues policials, incloent una persona que va perdre la visió d’un ull?”.

Sobre l’operació després de conèixer-se la sentència, la CUP també vol saber si el Govern central considera “un mèrit policial una operació que va tenir com conseqüència vexació i maltractaments als detinguts” i lesions com a pèrdues d’un ull i d’un testicle, destaca el partit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes