El nacionalisme espanyol manté la manifestació del 7 de maig a Barcelona tot i no tenir autorització

Moviment Cívic 12-O argumenta que el govern espanyol "no compta amb els suports polítics necessaris" per prorrogar el decret

Moviment Cívic 12-O ha decidit mantenir la convocatòria d’una manifestació a Barcelona contra el confinament per al 7 de maig, tot i que, segons han informat, ja han rebut una resolució del Ministeri de l’Interior on no la permeten per la vigència de l’estat d’alarma. De fet, aquest és l’argument de l’entitat, que assenyala que el govern espanyol “no compta amb els suports polítics necessaris” per prorrogar el decret. Tot i això, encara que no es prorrogui l’estat d’alarma aquest seguirà vigent fins el 9 de maig, que és quan expira –dos dies després de la convocatòria de manifestació-. Per al Moviment Cívic 12-O la prohibició de manifestacions és “arbitrària” i per tant pretén recórrer la decisió d’Interior.

Publicitat

L’agrupació preveu mantenir la convocatòria a la plaça Urquinaona fins al mateix dia, quan decidiran si hi van o no. Es fa una crida a la ciutadania a acudir-hi amb banderes d’Espanya amb un llaç negre, guants, mascareta i mantenint la distància social mínima. A més, demanen que si algú hi va i és interceptat per la policia o sancionat documenti l’incident i es posi en contacte amb ells.

L’entitat també es refereix a la manifestació convocada per aquest diumenge passat a Madrid contra la gestió del govern espanyol –que tampoc ha estat autoritzada per raons sanitàries i de seguretat- i creuen que es tracta d’un “abús” propi d’un “estat policial”. Asseguren que les mobilitzacions són de ciutadans que es “rebel·len” contra mesures “arbitràries i antidemocràtiques”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca