El Govern té 15 dies per respondre a les 400 preguntes de l’oposició sobre la crisi sanitària del coronavirus

La majoria de preguntes de l'oposició estan relacionades amb les residències de gent gran

Publicitat

Els grups de l’oposició al Parlament ja han presentat prop de 400 preguntes per escrit al Govern sobre la crisi sanitària del coronavirus i les seves conseqüències. És el total de preguntes que s’han publicat a la web del Parlament i que el Govern encara no ha respost, o com a mínim la cambra catalana no ha publicat la resposta. Segons l’article 166 del reglament de la cambra catalana, la resposta per escrit s’ha de fer en els quinze dies següents d’haver estat publicades. I les primeres qüestions sobre la covid-19 es van publicar el 15 d’abril. També es cert que sempre transcorren uns quants dies des que el Govern respon la pregunta fins que es publica formalment.

La majoria de preguntes de l’oposició estan relacionades amb les residències de gent gran, el material de protecció, les ajudes econòmiques, el tancament de les escoles, la situació a les presons, el control dels casos de coronavirus, el brot de la Conca d’Òdena o la quantitat de proves que s’han realitzat per controlar la propagació de la malaltia.

Malgrat aquestes preguntes encara sense resposta pública, sí que s’han respost les qüestions que els grups parlamentaris han formulat oralment als consellers del Govern, que han comparegut en comissió al llarg de les darreres setmanes.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca