Cs demana al Govern que li faci cas

Acusa l'executiu català de respondre "amb evasives" la seva proposta de Fòrum per a la Reconstrucció

Publicitat

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha acusat aquest dimarts al Govern d’haver respost “amb evasives” a la proposta que el partit taronja va fer en el ple del Parlament del 24 d’abril de crear un Fòrum Autonòmic per a la Reconstrucció de Catalunya per lluitar davant l’impacte de la pandèmia de coronavirus.

“Malgrat que des del Govern es van mostrar inicialment disposats a acceptar la proposta de Cs durant la sessió de control, finalment han optat per respondre amb evasives la nostra petició formal per carta”, ha lamentat en declaracions a Europa Press.

Roldán va plantejar aquesta iniciativa en la sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, per deixar de banda les diferències i prioritzar la lluita contra la pandèmia, alguna cosa al que el cap de l’Executiu es va obrir i va insistir que és necessari que aquest debat inclogui el talent de la societat.

La líder de Cs ha sostingut que aquest Fòrum ha de servir perquè el Govern, l’oposició i els agents socials deixin de banda les seves diferències i treballin coordinats per “abordar els grans desafiaments que té ara mateix Catalunya, que són la crisi sanitària i econòmica causada per la pandèmia, la protecció social dels ciutadans més vulnerables perquè ningú es quedi enrere, i l’unitat d’acció i coordinació amb el Govern d’Espanya i la resta de Comunitats Autònomes”.

Publicitat

La dirigent de Cs ha assegurat que van plantejar aquesta proposta “des de la lleialtat i la responsabilitat com a líders de l’oposició, i ha tingut una resposta per part del Govern que no està a l’altura de les circumstàncies en aquests moments de crisis, insistint en les disputes competencials amb l’Estat i refusant fer front des de la unitat als desafiaments de Catalunya”.

No obstant això, ha afirmat que Cs seguirà insistint que la crisi sanitària s’abordi “des de la unitat, el consens i la moderació” per responsabilitat amb els ciutadans.

“Ara és el moment de tenir altura de mires i esperem que el Govern rectifiqui perquè puguem treballar junts perquè sortim al més aviat possible d’aquesta crisi”, ha conclòs.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes