Arrimadas respon a l’amenaça de “caos” de Sánchez amb la idea de votar ‘No’ a l’estat d’alarma

El govern necessitaria el 'sí' de Ciutadans si el PP finalment decideix votar en contra de la pròrroga

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dimarts que és “indubtable” que el govern de Pedro Sánchez “té un pla B” per si no aconsegueix els suports que necessita al Congrés dels Diputats per prorrogar l’estat d’alarma.

Publicitat

En una entrevista a ‘Los desayunos de TVE’, la líder de la formació taronja ha assenyalat que l’executiu ha comès “un error molt gran d’amenaçar els espanyols” amb el fet que sense l’estat d’alarma Espanya cauria en un caos sanitari.

“Ens han dit que si aixequen l’estat d’alarma demà no tenen res amb què protegir-nos?”, s’ha preguntat Arrimadas, que després ha insistit que existeixen “mecanismes jurídics” per afrontar la desescalada i la recuperació de la crisi sanitària.

A parer seu, dir que “no hi ha mecanismes jurídics” alternatius és “dir que necessitem estat d’alarma fins que hi hagi vacuna”. “Cal preparar-ho, consensuar-ho i tenir-ho previst per aplicar-los quan calgui. Hi ha mecanismes per contenir focus territorials com rebrots”, ha sostingut.

El vot de Cs a l’aire

En aquesta línia, Arrimadas ha insistit que la seva formació està disposada a negociar amb l’executiu si “desvincula els ajuts i els programes econòmics” de la pròrroga perquè, segons ha explicat, l’estat d’alarma acabarà però la demanda de molts sectors continuarà sent alta.

Així, Arrimadas ha asseverat que el sentit del vot de la seva formació “depèn” de si l’executiu “vol negociar, cedir i rectificar”. El govern necessitaria el ‘sí’ de Ciutadans si el PP finalment decideix votar en contra de la pròrroga, tal com faran Vox o ERC.

Finalment, la dirigent ha lamentat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi estat 18 dies sense trucar a la seva formació. “En 18 dies hi ha hagut molts morts i s’han perdut moltíssims llocs de treball”, ha criticat Arrimadas, que ha instat Sánchez a comunicar-se amb l’oposició.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca