Arrimadas respon a l’amenaça de “caos” de Sánchez amb la idea de votar ‘No’ a l’estat d’alarma

El govern necessitaria el 'sí' de Ciutadans si el PP finalment decideix votar en contra de la pròrroga

La presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dimarts que és “indubtable” que el govern de Pedro Sánchez “té un pla B” per si no aconsegueix els suports que necessita al Congrés dels Diputats per prorrogar l’estat d’alarma.

Publicitat

En una entrevista a ‘Los desayunos de TVE’, la líder de la formació taronja ha assenyalat que l’executiu ha comès “un error molt gran d’amenaçar els espanyols” amb el fet que sense l’estat d’alarma Espanya cauria en un caos sanitari.

“Ens han dit que si aixequen l’estat d’alarma demà no tenen res amb què protegir-nos?”, s’ha preguntat Arrimadas, que després ha insistit que existeixen “mecanismes jurídics” per afrontar la desescalada i la recuperació de la crisi sanitària.

A parer seu, dir que “no hi ha mecanismes jurídics” alternatius és “dir que necessitem estat d’alarma fins que hi hagi vacuna”. “Cal preparar-ho, consensuar-ho i tenir-ho previst per aplicar-los quan calgui. Hi ha mecanismes per contenir focus territorials com rebrots”, ha sostingut.

El vot de Cs a l’aire

En aquesta línia, Arrimadas ha insistit que la seva formació està disposada a negociar amb l’executiu si “desvincula els ajuts i els programes econòmics” de la pròrroga perquè, segons ha explicat, l’estat d’alarma acabarà però la demanda de molts sectors continuarà sent alta.

Així, Arrimadas ha asseverat que el sentit del vot de la seva formació “depèn” de si l’executiu “vol negociar, cedir i rectificar”. El govern necessitaria el ‘sí’ de Ciutadans si el PP finalment decideix votar en contra de la pròrroga, tal com faran Vox o ERC.

Finalment, la dirigent ha lamentat que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi estat 18 dies sense trucar a la seva formació. “En 18 dies hi ha hagut molts morts i s’han perdut moltíssims llocs de treball”, ha criticat Arrimadas, que ha instat Sánchez a comunicar-se amb l’oposició.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes