Trump sent que “va salvar un milió i mig de vides”

"Vaig fer allò que era més correcte. No hauríem de perdre ni una sola persona per això. No havia vist mai una mort així. No havia experimentat mai res com això"

Publicitat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha tornat a insistir aquest dilluns que va fer “allò que era més correcte” quan va tancar la frontera amb la Xina i ha assegurat que sent que “va salvar un milió i mig de vides” gràcies a la seva gestió de la crisi sanitària.

Trump ha respost així les preguntes dels teleespectadors de la cadena nord-americana Fox News, en un programa especial en el qual ha dit que després de tancar les vies de comunicació amb la Xina va ser qualificat de “racista i xenòfob”.

“Vaig fer allò que era més correcte. No hauríem de perdre ni una sola persona per això. No havia vist mai una mort així. No havia experimentat mai res com això”, ha respost el president dels Estats Units quan li han preguntat sobre la seva gestió.

Trump, que ha assegurat no va rebre cap informació sobre la pandèmia fins el 23 de gener, ha explicat que ha perdut “tres amics” durant la crisi i ha recalcat que la malaltia ataca especialment persones amb problemes de salut anteriors.

Publicitat

L’inquilí de la Casa Blanca ha tornat a defensar la teoria que el nou coronavirus s’ha creat en un laboratori xinès de Wuhan, epicentre originari de la pandèmia, i ha acusat Pequín d’haver comès “un error horrible” i de no voler-lo admetre.

Davant la possibilitat que Washington imposi sancions econòmiques contra el gegant asiàtic, Trump s’ha estimat més no avançar-se a res, però sí ha dit que es tracta d’un joc molt complicat”, que bé podria ser “pòquer” o “escacs”, però “no pas dames”.

Davant les preguntes dels nord-americans amoïnats per l’economia, Trump ha anunciat que “han d’arribar més ajuts”, que no contempla perdre més llocs de treball i ha vaticinat que els Estats Units tindran “un any entrant increïble”.

Trump ha anunciat que d’aquí dos anys, els Estats Units retallaran el seu deute de 25 bilions de dòlars, que començaran a fabricar, per exemple, antibiòtics, per així no dependre de la Xina, i ha assegurat que si no s’ha fet abans és perquè els expresidents del país van ser “ximples” i “estúpids”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca