Tardà espera que ERC es mantingui en l’abstenció davant la pròrroga de l’estat d’alarma

"Ignoro el que decidirà l'executiva d'ERC però desitjo que es mantingui en l'abstenció"

Publicitat

El que fos portaveu d’Esquerra Republicana (ERC) al Congrés fins a l’any passat, Joan Tardà, s’ha pronunciat en contra que el seu partit es passi al ‘no’ en la votació d’aquest dimecres sobre la pròrroga de l’estat d’alarma decretat pel coronavirus: “Desitjo que es mantingui l’abstenció”, ha manifestat a les xarxes socials.

Esquerra, el vot del qual va ser determinant per a la investidura de Pedro Sánchez, ha marcat abstenció en totes les votacions de la pròrroga de l’estat d’alarma, mentre que Junts, el seu soci al Govern català, ja va votar en contra l’última vegada igual que la CUP i que Vox.

En un context en el qual el PP sembla que pot deixar de recolzar l’estat d’alarma i que hi ha veus en ERC que advoquen per passar-se al ‘no’, l’exportaveu d’ERC es decanta per no moure’s de l’abstenció, la qual cosa facilitaria la victòria al Govern central en la votació del dimecres

“Ignoro el que decidirà l’executiva d’ERC però desitjo que es mantingui en l’abstenció”, ha escrit Tardà ern el seu compte de Twitter. Al seu judici, el seu partit ha de seguir en una actitud “responsable” de criticar, proposar i “sobretot negociar”, perquè cal “contemplar el bosc”, i no només “la primera filera d’arbres”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes