Només quatre de cada deu consumidors podran mantenir el seu nivell actual d’ingressos

Una enquesta de la consultora també assenyala que el 9% dels espanyols no disposa actualment de recursos

Només quatre de cada deu consumidors a l’Estat podran mantenir els seus ingressos a causa de la crisi econòmica provocada pel coronavirus. Per altra banda, gairebé un de cada deu espanyols (un 9%) afirma que no disposa de recursos avui dia per fer front al dia a dia. Són dades que es desprenen de l’informe ‘Deconstruint al consumidor’, elaborat per la consultora EY i publicat aquest dilluns. Segons l’estudi, el col·lectiu més afectat és el dels treballadors autònoms. D’aquests, un de cada quatre assegura que no té ingressos a hores d’ara. A banda, un 75% d’aquests treballadors pensen que la seva situació empitjorarà durant els pròxims mesos.

Publicitat

La caiguda d’ingressos a les llars també ha incrementat el pessimisme sobre la recuperació econòmica. En concret, dos de cada tres espanyol veu la recuperació “molt llunyana” i creuen que tindrà un impacte “fort i durador”. Per altra banda, un 30% pensa que l’Estat recuperarà la normalitat “a mitjà termini”.

Com a conseqüència, l’estudi apunta que es produiran canvis notables en el consum. De fet, la meitat dels enquestats afirma que reduirà la seva vida social, limitant la seva assistència a actes i les relacions amb els cercles més propers. Segons el soci responsable d’EY-Parthenon, David Samu, “la meitat dels entrevistats han reduït, posposat o suprimit despeses innecessàries”. “Ens trobem davant un canvi estructural en el model de consum i preveiem que la recuperació de certs costums serà lenta i gradual”, afegeix.

Acceptació general de les mesures de prevenció

Una àmplia majora dels enquestats (90%) accepta l’ús de la mascareta i la limitació de l’aforament en espais comercial per evitar la propagació del coronavirus. En la mateixa línia, un 79% donaria suport a la implantació d’un passaport immunològic i un 71% estaria a favor de l’ús d’aplicacions de geolocalització.

L’estudi elaborat per EY s’ha realitzat a través d’una mostra representativa de 2.106 persones majors d’edat entre el 15 d’abril i el 17 d’abril.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca