L’Acadèmia Catalana de la Música lamenta que s’utilitzi el concert als balcons per contraposar la cultura amb la salut

L'entitat veu amb "preocupació" la polèmica i que s'utilitzi la música per "atacar adversaris polítics"

Publicitat

L’Acadèmia Catalana de la Música veu amb “preocupació” la polèmica sorgida al voltant del projecte ‘Barcelona, ens en sortirem’ perquè, a parer seu, “ha generat una falsa i perillosa dialèctica política i social, que contraposa la música a la salut dels ciutadans”. L’entitat, que aplega més d’una trentena d’associacions, ha lamentat a través d’un comunicat la “gestió comunicativa” del concert als balcons” i s’ha mostrat en contra de “qualsevol intent d’utilitzar la música i la cultura com a eina propagandística o com a instrument per atacar adversaris polítics”. L’acadèmia considera que la situació del sector “ja és prou delicada i complexa per haver de lidiar, amb la seva utilització partidista”.

L’entitat recorda que “la música és una expressió humana, social i cultural que ens ha acompanyat sempre, tant a nivell individual com col·lectiu, en els millors i pitjors moments i etapes de la nostra història” i defensa “la seva lliure pràctica” sense que siguin “acusats de frivolitzar o menystenir la greu situació actual”.

L’Acadèmia Catalana de la Música destaca que el sector “musical i cultural es troba immers en una crisi sense precedents, on la major part dels seus professionals, especialment els músics, no només han vist aturada la seva activitat sinó que no s’han pogut ni es podran acollir a cap ajuda a causa de la deficient regulació del nostre sector”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca