Desmuntada la teoria dels EUA que vincula l’origen del coronavirus a un laboratori de Wuhan

Diversos agents de la Intel·ligència australiana han recalcat que encara no hi ha proves que suggereixin que l'Institut de Virologia de Wuhan fos la font de la pandèmia

Publicitat

Les agències d’Intel·ligència d’Austràlia han qüestionat aquest dilluns la teoria dels Estats Units que vincula l’origen de la pandèmia del nou coronavirus a un laboratori de Wuhan per l’escàs material que ha aportat Washington sobre aquesta qüestió.

Les acusacions del país nord-americà, que han aixecat preocupació entre diversos alts càrrecs xinesos per la possibilitat que la situació pugui posar fi als mercats d’animals salvatges, es basen en fonts de domini públic, segons informa el diari local ‘The Sydney Morning Herald’.

El dossier de 15 pàgines al qual ha tingut accés Canberra a través del grup internacional d’intercanvi d’informació d’intel·ligència ‘Five Eyes’, que inclou el Regne Unit, els Estats Units, el Canadà i Nova Zelanda, es basa principalment en informació de diversos mitjans i no pas de fonts d’intel·ligència.

Les paraules de la Intel·ligència australiana desautoritzen la teoria nord-americana i tenen lloc després que el secretari d’estat, Mike Pompeo, tornés a assegurar diumenge, sense aportar dades, que hi ha “proves” que la pandèmia es va originar en un laboratori xinès.

Publicitat

Diversos agents de la Intel·ligència australiana han recalcat que encara no hi ha proves que suggereixin que l’Institut de Virologia de Wuhan fos la font de la pandèmia, i el primer ministre d’Austràlia, Scott Morrison, ha assenyalat que “no hi ha res que ho indiqui”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca