Desmuntada la teoria dels EUA que vincula l’origen del coronavirus a un laboratori de Wuhan

Diversos agents de la Intel·ligència australiana han recalcat que encara no hi ha proves que suggereixin que l'Institut de Virologia de Wuhan fos la font de la pandèmia

Les agències d’Intel·ligència d’Austràlia han qüestionat aquest dilluns la teoria dels Estats Units que vincula l’origen de la pandèmia del nou coronavirus a un laboratori de Wuhan per l’escàs material que ha aportat Washington sobre aquesta qüestió.

Publicitat

Les acusacions del país nord-americà, que han aixecat preocupació entre diversos alts càrrecs xinesos per la possibilitat que la situació pugui posar fi als mercats d’animals salvatges, es basen en fonts de domini públic, segons informa el diari local ‘The Sydney Morning Herald’.

El dossier de 15 pàgines al qual ha tingut accés Canberra a través del grup internacional d’intercanvi d’informació d’intel·ligència ‘Five Eyes’, que inclou el Regne Unit, els Estats Units, el Canadà i Nova Zelanda, es basa principalment en informació de diversos mitjans i no pas de fonts d’intel·ligència.

Les paraules de la Intel·ligència australiana desautoritzen la teoria nord-americana i tenen lloc després que el secretari d’estat, Mike Pompeo, tornés a assegurar diumenge, sense aportar dades, que hi ha “proves” que la pandèmia es va originar en un laboratori xinès.

Diversos agents de la Intel·ligència australiana han recalcat que encara no hi ha proves que suggereixin que l’Institut de Virologia de Wuhan fos la font de la pandèmia, i el primer ministre d’Austràlia, Scott Morrison, ha assenyalat que “no hi ha res que ho indiqui”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca