Colau, sobre la polèmica del concert als balcons: “Em sap molt de greu”

Es posa a disposició per parlar amb els grups que han rebutjat participar

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que espera que segueixi en marxa el concert des dels balcons de la ciutat produït pel Terrat i Mediapro previst pel 9 de maig amb la participació d’una vintena d’artistes, però que lamenta la polèmica: “Em sap molt de greu”.

Publicitat

“Entenc que en una crisi com aquesta es pensi que 200.000 euros són molts diners”, ha declarat Colau en una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press aquest dissabte, després que set dels grups i cantants que havien de participar hagin rebutjat fer-ho per considerar que el cost que s’invertirà des de l’administració pública és massa elevat.

Precisament després de les baixes, l’Ajuntament ha anunciat aquest mateix dissabte que finalment no invertirà l’esmentada xifra per al concert, i que seran els productors els que assumiran la totalitat cost, al que l’alcaldessa ha dit que no depèn de l’Ajuntament que s’acabi celebrant o no: “Espero que sí, però dependrà de la gent que ho ha fet possible”.

Ha demanat disculpes per si hi ha alguna cosa que s’ha explicat malament des del consistori, ha insistit que és una iniciativa col·lectiva per homenatjar la gent de Barcelona, i ha donat les gràcies als organitzadors: “Agraeixo que quan això ha semblat un problema, El Terrat i Mediapro, ràpidament han dit que ho assumirien ells perquè no hi hagi ni un euro públic”.

“Som molt conscients que la gent de la cultura ho passa molt malament”, ha insistit l’alcaldessa, i ha dit que és conscient que les administracions han de fer polítiques culturals de suport, però que això no substituye ni es contradiu amb un acte puntual com és el concert des dels balcons.

Parlar amb els artistes

“Agraeixo la implicació del Terrat, que en pocs dies ha fet una cosa increïble”, ha agregat la primera edil barcelonina, i s’ha ofert per donar qualsevol explicació necessària als grups que han anunciat la seva negativa a participar.

Preguntada explícitament per si va a cridar els grups que han decidit no participar perquè ho facin, ha dit que cal respectar que qui porta la producció i contacte amb els artistes és El Terrat, però que es posa a disposició per parlar amb ells.

Amb tot, ha matisat que, davant un concert d’aquestes característiques, no li sembla una xifra molt elevada la que anava a invertir l’Ajuntament, però que entén que davant la crisi sanitària qualsevol despesa que no sigui para mascaretes i ajudes socials sigui supèrflua: “200.000 euros no em semblaria molt”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes