CCOO i UGT carreguen contra els pressupostos de la Generalitat

"Ni de lluny són suficients per afrontar la crisi del coronavirus"

CCOO i UGT han aprofitat aquest Primer de Maig per mostrar els seus dubtes sobre els pressupostos de la Generalitat per al 2020: “Ni de lluny són suficients per afrontar la crisi del coronavirus. Ja no eren suficients abans, ara encara ho són menys ara perquè no tenen la capacitat per fer front a la despesa social i sanitària”, ha alertat el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, a Catalunya Ràdio. “Si no hi ha una forta injecció de diner públics no podrem sortir d’aquesta crisi sense perdre ocupació, incrementar la pobresa i retallar més serveis essencials”, ha enumerat Pacheco. A banda, el secretari general d’UGT, Camil Ros, ha carregat contra el teletreball que s’ha imposat en aquesta pandèmia: “Es podria qualificar de teleprecari”.

Publicitat

“Si no podem omplir els carrers, omplim les xarxes”

“S’han trencat horaris i la conciliació. Per no parlar de problemes ergonòmics amb taules i cadires poc adequades. I, a banda, qui paga el Wifi?”, s’ha preguntat en veu alta Ros, tot enumerant el seguit de deficiències del teletreball de molts teletreballadors en la pandèmia de la covid-19. “Si el teletreball s’ha de perpetuar en un futur de manera estable, s’ha de fer en bones condicions. Molt poca gent l’ha pogut fer decentment aquests dies”, ha remarcat el secretari general d’UGT a Catalunya, que –en paral·lel- ha defensat la necessitat de reivindicació en aquest Primer de Maig confinat. “Si no podem omplir els carrers, omplim les xarxes”, ha sentenciat Ros.

“D’aquesta crisi no en sortirem amb retallades, n’hem de sortir salvant vides i salvant treball”, ha volgut deixar clar el secretari general de la UGT a Catalunya, que ha recordat que les conquestes socials “s’han aconseguit sempre al carrer”. “D’aquesta crisi no en podem sortir tampoc amb retallada de drets socials, en sortirem recuperant els drets a mobilització i els drets socials i democràtics”, ha afirmat Ros, que també veu cert “alarmisme” en les xifres econòmiques postcrisi del coronavirus. “L’alarmisme ve de sectors que no volen recuperació econòmica”, ha apuntat el secretari general de la UGT a Catalunya, que ha assenyalat directament l’FMI.

“La crisi té un efecte psicològic molt important. Aquest any és important injectar diner públic en tres fronts: frenar la desocupació, reactivar economia i ingrés mínim perquè ningú quedi enrere”, ha apostat Ros, que ha finalitzat assenyalant que els estats que han resistit millor aquesta crisi del coronavirus han estat “els que tenen una indústria i uns serveis públics més forts”. “Per tant, és clau la inversió pública a través dels pressupostos en aquests sectors”, ha conclòs el secretari general de la UGT a Catalunya.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca