Dimarts 02 Juny, 2020

Autorepública

Més llegits

Asfixia per un racisme assassí

L'assassinat de George Floyd a mans —més ben dit a genolls— de la policia a Minneapolis ha remogut consciències...

Els comuns plantegen boicotejar Nissan

La líder de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha plantejat el boicot a l'aliança de Nissan-Renault-Mitsubishi com...

La CUP insta a nacionalitzar Nissan per salvar els llocs de treball

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonès ha reclamat al Govern que mantingui els llocs de treball...

La flama resignificadora

Bon dia (tot el dia), benvolguts lectors de Mirall. Feia temps que no apareixia la meua firma enlloc, les...

El Suprem prohibeix l’exhibició de banderes “no oficials” als edificis i espais públics

La Sala III del Tribunal Suprem ha emès una sentència que estableix com a doctrina que “l’ús, fins i...

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Aquests dies de confinament algú proper m’ha explicat que coneix a no sé qui que li ha dit que té un amic que viu lluny d’aquí el nebot del qual fa poc va ser detingut. Es veu que el noi en qüestió, angoixat i en representació d’aquesta adolescència rebel de portar la contrària perquè sí, va decidir sortir a jugar sol a pilota al pati interior de l’illa de cases del seu edifici sabent que difícilment es trobaria a ningú ja que, després de dinar, la gent, mandrosa i embafada, no es posa a fer exercici. El que no sabia era que amb aquell propòsit ingenu estava desafiant l’Estat mundial de la salut i posant en dubte el poder del Coronavirus.

Els veïns, al sentir el bot intermitent de la pilota i entreveure el noi pels finestrals i balconades, van sentir-se insultats i, transformats en l’ull de la providència, van avisar el cos de policia que, ràpidament, s’hi presentà per advertir-li que la gent ja fa temps que ha deixat de parlar per entendre’s. El noi, per aquelles coses de la joventut, va sortir corrents però la decisió, sota la qual hi havia més por que coratge, fou en va perquè els gossos ensinistrats dels agents l’esperaven, llaminers, a la cantonada.

Mentrestant, des de les grades de l’amfiteatre els espectadors observaven, inflats de satisfacció, el cretí, egoista i insolidari, que s’havia atrevit a trair les normes imposades a canvi d’una mica d’aire. El veredicte popular estava servit. Pollice verso i el dit polze, aquesta vegada, apuntava cap avall. El noi acabà emmanillat i reduït al terra per haver fet gala d’un codi de valors precoç i per viure al límit d’una llibertat que ell mateix havia traçat al marge dels altres quan tothom sap que amb la salut, igual que passa amb el menjar, no s’hi juga. Els veïns dictaminaren en una sola veu que aquell xaval havia comès una falta molt greu i que, per tant, n’havia de pagar, tant sí com no, les conseqüències. Lluny quedava el motiu que, innocent, havia impulsat al noi a sortir de casa i que ningú, en cap moment, s’havia molestat a preguntar-li.

Aquest tipus d’històries em desconcerten i sempre, just després de saber-les, m’obligo a distreure’m per no pensar-hi massa. Amb tot, com que sé que la independència no arribarà mai, ja fa temps que, resignada, he après a conviure amb la desil·lusió crònica que em gestionen una colla d’ineptes. Per això, he aprofitat el confinament i m’he construït una República personal de cost zero i biodegradable on s’hi està de perles.

M’he independitzat de la independència i l’eufòria que m’ha produït aquest doble alliberament ha fet que, a vegades, en el moment de sortir a comprar per necessitat hagi oblidat posar-me la mascareta o que, capficada en el darrer llibre que he llegit, no hagi desinfectat les bosses amb lleixiu quan he arribat a casa tot i haver-me rentat, això sí, degudament les mans. Malgrat no seguir fil per randa les normes imperants he sabut solucionar els descuits aplicant el sentit comú.

Els veïns del davant, però, fa dies que observen des del balcó els meus moviments, crec que s’han adonat de la meva proclamació unilateral d’independència i, per la seva cara, on se’ls hi ha dibuixat un petit bigoti perfilat, aquesta decisió premeditada no els hi ha fet gens de gràcia. De dormir plenament i com un tronc he passat a les nits en vetlla. Un dia, quan em llevo, atrapada una vegada més en el temps, entreveig des de la finestra del celobert un dit polze que sobresurt i decanta, a poc a poc, cap avall. Un calfred de pànic em recorre de sobte l’espinada.

- Publicitat -

Mirall és possible gràcies al suport dels seus subscriptors i mecenes. Amb només 2€/mes podem enfortir aquesta aposta periodística sense embuts.

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Mecenes de la cultura antifeixista

Compromís amb el periodisme sense embuts

Des de només 2€/mes fes-te militant de la cultura antifeixista

Breus

Budó veu dins de “la normalitat d’un govern de coalició” les diferències entre ERC i JxCat

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat aquest dilluns que les diferències entre ERC i JxCat sobre la...

Rufián defensa l’acord amb el PSOE perquè “l’alternativa és una extrema dreta”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat el pacte amb el govern espanyol perquè ERC s'abstingui a la sisena pròrroga de l'estat...

El Suprem prohibeix l’exhibició de banderes “no oficials” als edificis i espais públics

La Sala III del Tribunal Suprem ha emès una sentència que estableix com a doctrina que “l’ús, fins i tot ocasional, de banderes no...

Els comuns plantegen boicotejar Nissan

La líder de Catalunya en Comú Podem (CatECP), Jéssica Albiach, ha plantejat el boicot a l'aliança de Nissan-Renault-Mitsubishi com una de les "mesures de...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca