“No hi ha cap missatge polític ocult en la proposta de dividir per províncies”

Illa defensa que permet certa mobilitat i activitat “econòmica” i reitera que s’estudiaran les peticions

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, defensa la decisió d’emmarcar en pla de desescalada per províncies i diu que “no hi ha cap missatge polític ocult en la proposta”. Durant la seva intervenció al Congrés, ha dit que el “vector” de transmissió més important del virus es la mobilitat i que aquesta unitat territorial permet cert moviment i, alhora, activitat econòmica. Malgrat això, ha dit que són conscients que hi ha variables i províncies amb trets específics i que estudiaran les peticions que els facin les CCAA sempre que compleixin els requisits.

Publicitat

El ministre ha insistit que la decisió s’ha basat en criteris dels experts i que el govern espanyol defensa l’estat autonòmic. En aquest sentit, ha dit que no s’han tret competències a les autonomies i ha reiterat que les mantenen plenes en matèria de Sanitat. “No hi ha cap intenció de recentralitzar”, ha afegit.

Illa també ha admès que en el pla de transició hi ha “incerteses” però que fixa un “horitzó”. En aquest sentit, ha dit que és evident que hi haurà sectors on és molt difícil donar certeses. Entre ells, el turístic. “Dependrà de com estigui la epidèmia no només a Espanya sinó als països d’origen”, ha afirmat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes