Les llibreries proposen obrir dilluns amb cita prèvia o atenció individual i horaris especials per la gent gran

El gremi proposa a l'Estat un pla de desconfinament que incrementa progressivament l'aforament fins al 50% ja al juny

El Gremi de Llibreries, juntament amb la conselleria de Cultura i l’ICEC, han elaborat un pla de desconfinament perquè aquests establiments puguin obrir a partir de dilluns. La proposta, pendent de l’aprovació del govern espanyol, proposa que les llibreries aixequin la persiana amb cita prèvia o atenció individual, utilitzant mampares, mascaretes i guants, horaris especials per a persones de més de 65 anys i garantint sempre la distància mínima de dos metres. Els clients no podran tocar els llibres, que s’hauran de lliurar preferentment dins una bossa de paper. Superada la fase 0, el gremi proposa incrementar progressivament l’aforament del 30% al 50% a finals de juny, quan es podrien recuperar ja les activitats amb assistència limitada.

Publicitat

A partir de dilluns, en el que han anomenat la fase preparatòria, les llibreries haurien de treballar amb preferència per lliurar comandes prèvies i no permetre l’accés a l’interior. Hauran de cobrir expositors i prestatgeries per evitar tocar directament els llibres, que els usuaris hauran de demanar. Els llibres s’hauran de lliurar, preferentment, dins d’una bossa de paper i no de plàstic. També se senyalitzarà a la zona de caixes la distància física entre els punts de venda i els clients, així com entre els clients que fan la cua, respectant la distància mínima d’un metre i mig.

Alhora, el pla proposa prohibir l’accés a la llibreria ja des de l’entrada a tota persona amb símptomes de la covid-19, programarien les cites per evitar cues al carrer i garantirien que els treballadors no presenten afectacions per coronavirus. Així mateix, posaran a disposició del públic guants d’un sol ús i solucions hidroalcohòliques.

En declaracions a l’ACN, la presidenta del Gremi de Llibreries, Maria Carme Ferrer, ha demanat al govern espanyol “concreció” per saber de quina manera els establiments podran obrir la persiana. “Per ara, després del desconcert inicial, tenim la certesa que podrem a partir de dilluns amb cita prèvia per entregar comandes i aconsellar els clients”, ha precisat.

Amb tot, desconeix encara quin serà el procediment exacte i quines demarcacions es veuran afectades. Alhora, Ferrer insisteix en la necessitat de garantir els ajuts per a les llibreries en aquest pla de desconfinament.

S’incrementa l’aforament superada la fase preparatòria

La fase 1 començaria el dilluns 11 de maig i, durant quinze dies, l’aforament de públic no podria superar el 30% i mantindria els horaris especials per a persones més grans de 65 anys i la distància mínima de dos metres. En cas que no es pugui, es limitaria a un client.

A partir de 25 de maig, l’aforament s’incrementaria al 40%, però mantindria la resta de limitacions. No seria fins a la tercera fase, a partir del 8 de juny i fins al 21 de juny, quan l’afluència podria assolir el 50% sempre garantint una distància mínima de dos metres i es recuperarien les activitats, sempre amb la meitat de públic.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca