El Consell per la República rep 38.310 atacs informàtics

Els atacs varen començar en l'inici de la campanya 'Prou Monarquia'

La campanya impulsada pel Consell per la República Catalana d’objecció fiscal a la monarquia, que van llançar sota el lema ‘Prou Monarquia’, ha rebut 38.310 atacs informàtics des que es va engegar el 16 d’abril.

Publicitat

Així ho han explicat en un comunicat, després que l’organització, encapçalada per l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, engegués aquesta campanya que proposa deixar de pagar la part de la declaració de la renda que l’Estat destina a la monarquia i ingressar aquests diners al Fons d’Acció Solidària que han impulsat per combatre el coronavirus.

Segons el Consell per la República, la pàgina web ha rebut 38.310 atacs informàtics, dels quals 28.820 han definit d’alta complexitat i 4.490 atacs massius DDoS, i tots dos “solament els poden dur a terme informàtics altament qualificats i professionals”.

També han assegurat que els seus serveis informàtics han localitzat la procedència de bona part d’aquests atacs a Badalona (Barcelona), prop de l’oficina local de l’Agència Tributària espanyola.

No obstant això, l’entitat ha recalcat que les mesures de seguretat dels sistemes del Consell per la República han impedit que es bloquegés l’accés a la web i s’accedís a dades personals de les persones que han realitzat donacions.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes