Demòcrates defensa que la independència ha passat de ser un “mandat polític” a un “deure ètic”

Amb motiu de l'1 de maig, la formació reclama que se situïn les persones per davant dels interessos econòmics

Publicitat

Demòcrates veu “inajornable” que Catalunya tingui tots els instruments d’un estat independent per afrontar l’actual crisi de salut, econòmica i social. En un comunicat, amb motiu de l’1 de maig, afegeixen que la independència “ha passat de ser un mandat polític a un deure ètic envers la ciutadania”. I denuncien la “usurpació de competències” de l’estat espanyol a la Generalitat que, segons diuen, “invalida que es pugui atorgar el millor benestar als ciutadans”. D’altra banda, el partit encapçalat per Antoni Castellà defensa que cal situar les persones i el seu benestar per davant dels interessos econòmics.

Demòcrates defensa que es necessita un model econòmic “basat en l’economia del bé comú, de creixement diversificat, on la indústria recuperi protagonisme, que ofereixi oportunitats de feina reals i duradores”. En definitiva, “un país d’emprenedors, de coneixement, d’economia social”, afegeixen.

A la llista inclouen salaris i pensions dignes, la igualtat, la plena ocupació, la implementació definitiva de la flexibilitat en el temps de treball, la conciliació de la vida personal i laboral i la racionalització dels horaris.

D’altra banda, reclamen a les institucions europees que “reaccionin” a l’enorme crisi social i econòmica que, segons diuen, posen en risc la seva pròpia existència.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes