Marlaska, fidel a la seva trajectòria, nega abusos policials durant l’estat d’alarma

“Hi poden haver casos excepcionals, que tenen conseqüències”

Publicitat

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, nega abusos policials durant l’estat d’alarma. A preguntes de Vox i d’EH Bildu, Marlaska ha dit que els cossos i forces de seguretat estatals treballant amb “proporcionalitat” per garantir la seguretat i la salut dels ciutadans, tot i que ha admès que hi poden haver “casos excepcionals, disfuncions, que tenen les seves conseqüències”. En aquest sentit, ha afirmat que l’estat d’alarma no implica cap limitació de drets i que “qualsevol actuació impròpia té les seves conseqüències”. “Els cossos són els primers que actuen sota criteris d’exemplaritat i que volen apartar qualsevol element excepcional que no atengui aquests criteris”, ha dit.

Durant la seva intervenció a la sessió de control del Congrés, el diputat de Vox José María Sánchez ha acusat el govern d’utilitzar l’estat d’alarma per “limitar drets fonamentals” que “només s’admeten en un estat d’excepció”. Marlaska li ha respost que, “de nou”, Vox “difon informacions incorrectes, quan no són falses” i li ha recordat que la cambra baixa ha donat suport en tres ocasions i per àmplia majoria a les pròrrogues de l’estat d’alarma.

Per la seva banda, el diputat d’EH Bildu, Jon Iñarritu, ha afirmat que s’han interposat més de 800.000 sancions. Les mateixes, ha dit, que en “4 anys de llei mordassa”. “El govern pretén superar algun récord?”, li ha preguntat a Marlaska. També ha citat denúncies d’organismes internacionals sobre “arbitrarietats” en l’aplicació de la normativa.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca