L’Hospital de Bellvitge preveu recuperar el 100% de l’activitat quirúrgica en tres setmanes

El gruix d'operacions posposades per la crisi del coronavirus es faran d'aquí a finals d'any

L’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) preveu recuperar el 100% de l’activitat quirúrgica el pròxim 18 de maig si es manté l’actual descens d’ingressos per covid-19 a les unitats de crítics. Álvaro Arcocha, subdirector de Procés Quirúrgic, explica que la setmana passada es va començar a operar amb quatre o cinc quiròfans i que l’objectiu és, mantenint el pla de contingència per si hi ha un rebrot durant el desconfinament, anar incorporant nous quiròfans a mesura que quedin lliures llits d’UCI. Així, el 4 de maig es volen tenir operatius una vintena de quiròfans i una setmana després, l’11 de maig, una trentena. Les operacions que s’han posposat des de l’inici de la pandèmia es volen fer, en la seva majoria, abans de finals d’any.

Publicitat

En declaracions a l’ACN, Álvaro Arcocha destaca que l’Hospital de Bellvitge, gràcies a l’esforç fet pels seus professionals, ha tingut capacitat per donar resposta a la crisi del coronavirus “sense grans angúnies i sense saturar les urgències”, però que a canvi ha obligat a aturar l’activitat quirúrgica “amb el que això suposa”.

Una aturada dels quiròfans, afegeix, que ha acumulat molta cirurgia important, principalment oncològica, que per fer-se depèn molt dels descens de l’ocupació de llits d’UCI. D’una banda perquè aquests pacients un cop operats van a les unitats de crítics i de l’altre perquè dels llits de més destinats a pacients de covid-19 se n’encarrega el servei d’anestèsia, imprescindible per operar.

Arcocha, sempre que no es produeixi un repunt de casos de covid-19 i es consolidi el “lent però progressiu” descens d’ingressos, preveu que bona part de les operacions pendents es puguin fer entre finals d’any i els primers mesos del 2021. “En els últims quatre anys hi va haver un descens molt important de les llistes d’espera i tot i que no esperem tornar als nivells del mes de febrer immediatament sí que ens agradaria acostar-nos en els pròxims cinc o sis mesos”, apunta.

Pel que fa a tota la estructura creada per fer front al coronavirus, Arcocha explica que es mantindrà per “estar en millors condicions” si l’hivern vinent hi ha un rebrot. Entre aquestes estructures, per exemple, hi ha l’àrea hospitalària muntada al vestíbul de consultes amb 50 llits.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca