El punk català i basc uneixen esforços per oferir el primer festival en streaming del moviment musical

S'anuncien actuacions en directe i l'emissió conjunta a través de 30 perfils de Facebook d'arreu d'Europa

Publicitat

El punk català i basc han unit esforços per oferir el primer festival en streaming d’aquest estil musical, motivat per la situació excepcional creada pel coronavirus. L’esdeveniment s’emetrà de forma conjunta a través de 30 perfils de Facebook d’arreu d’Europa, amb una audiència potencial de més de mig milió de persones, segons els càlculs que fan els organitzadors. Els grups Crim, La inquisición i Deadyard actuaran el 23 de maig en directe a la sala L’estraperlo de Badalona, “amb totes les mesures de seguretat, però sense públic”. Serà la primera edició del Fem d’Aquí Streaming Edition, seguida d’una segona el 30 de maig a Euskadi amb els grups Guilty Brigades, Arkada Social i Brigade Loco.

La idea neix al voltant del festival de punk rock Fem d’aquí, que estava “en ple funcionament” quan la covid-19 va provocar l’estat d’alarma. Ara, s’aprofita aquest entrebanc per crear un nou festival “que es podrà veure des de tot el món”.

Segons els organitzadors, el festival no constarà de concerts en directe “normals”, perquè es veuran a través de les pantalles i no hi haurà públic. Però “mantindrà el caliu dels grups actuant junts” amb l’equip habitual i la interactivitat amb el públic ja que els grups “seran entrevistats en directe” pels mateixos espectador. També es preveuen “sorpreses” com l’estrena de cançons o sortejos.

L’entrada és gratuïta, però hi haurà enllaços “per als que vulguin col·laborar amb els grups” i sobretot amb la campanya ‘Salvem L’estraperlo’, la sala de Badalona que roman tancada des de l’estat d’alarma sense data d’obertura prevista, segons subratllen els organitzadors del festival.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes