Catalunya registra el doble d’altes que ingressos

Les UCI estan 160% de la seva capacitat habitual

Publicitat

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha anunciat que Catalunya ha registrat el doble d’altes hospitalàries que ingressos en el marc de la pandèmia de coronavirus però segueix havent-hi una “tensió màxima en el sistema sanitari i un percentatge de pacients crítics molt alt”.

Ho ha explicat en roda de premsa telemàtica en la qual també han participat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch.

Hi ha 991 persones ingressades en les unitats de cures intensives (UCI) de Catalunya –733 per coronavirus i 258 per altres malalties–, per la qual cosa un 65% dels pacients en llits de crítics del sistema de salut català són casos positius de Covid-19.

“Fa deu dies els ingressos seguien sent més que les altes hospitalàries. Seguim al 160% de la capacitat habitual d’UCI, les xifres segueixen sent molt altes i abans d’aventurar-nos hem de preparar bé el desconfinament”, ha explicat Vergés.

Publicitat

Malgrat que baixen el nombre d’urgències que atenen els hospitals catalans, la consellera ha insistit que no poden relaxar-se: “No és una tendència per relaxar-nos. Les xifres són molt altes i el risc de rebrot elevat”.

Seguir amb les propostes

Preguntat per si el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) seguirà traslladant propostes i recomanacions al Govern pel desconfinament en la comunitat, Buch ha assegurat que sí: “No renunciarem a deixar de costat la defensa dels interessos de catalans i catalanes”.

Encara que la presa de decisions és competència del Govern, Vergés ha reivindicat que es prenen sobre la base de les dades i les propostes que fan des de l’Executiu català.

Ha instat l’Executiu central a treballar en coordinació i en col·laboració amb les comunitats: “Seguirem fent aquest treball i donant resposta a la societat de Catalunya”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca