Brussel·les vol que s’aixequin les restriccions de viatge “tan aviat com es pugui”

La CE anima a aixecar els controls fronterers, però en funció de l'evolució de la pandèmia

Brussel·les ha demanat als governs que aixequin les restriccions de viatge “tan aviat com es pugui” sense “discriminar per nacionalitats” i “tenint en compte els desenvolupaments epidemiològics” de la pandèmia de la covid-19. La vicepresidenta de la Comissió Europea, Vera Jourová, ha defensat que s’aixequin els controls fronterers com abans millor per permetre la recuperació del turisme, però tenint en compte la situació sanitària. De cara a aquesta reactivació dels viatges, la CE avisa als estats que no poden seleccionar qui pot viatjar dins la Unió Europea en funció de la seva nacionalitat. “No volem cap discriminació per nacionalitat”, ha insistit.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes