Les vendes d’habitatges cauran fins a un 25% i els preus disminuiran fins a un 10% el 2020

Segons Don Piso, el coronavirus "perjudicarà" el lloguer turístic, amb una davallada del 30% de transaccions i un 20% dels preus

Les vendes d’habitatges cauran entre un 20% i un 25% el 2020 pel coronavirus, segons l’informe ‘Anàlisi de l’impacte en el sector immobiliari per la crisi de la covid-19’ de Donpiso. Aquesta davallada situarà el volum total d’immobles venuts entre 375.000 i 400.000, per sota de les 500.0000 operacions registrades el 2019. La caiguda de la demanda i el menor volum de transaccions empenyeran els preus a la baixa, amb caigudes d’entre un 8% i un 10% interanual. L’estudi anticipa una especial afectació en els immobles del segment de preus mitjà i baix, així com les segones residències o habitatges vacacionals. El coronavirus “perjudicarà especialment” el lloguer turístic, amb una davallada del 30% de transaccions i fins a un 20% dels preus.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes