La lletra petita de la moratòria de sis mesos a les quotes de la seguretat social

Es limita a 12 sectors econòmics

La Seguretat Social ha aprovat la moratòria a les cotitzacions socials durant sis mesos a empreses i autònoms, que beneficiaran 12 sectors econòmics, segons ha indicat el ministeri d’Inclusió en un comunicat. La mesura permet suspendre sis mesos sense interessos el pagament de les cotitzacions de maig, juny i juliol, en el cas de les empreses, que s’han de pagar abril i juny; i que, en el cas dels autònoms, s’han d’abonar entre maig i juny. El comerç, les activitats agrícoles, la fusteria, la publicitat i les arts gràfiques, l’odontologia, la perruqueria i la bellesa són alguns dels sectors que poden demanar la moratòria.
Les empreses que no s’incloguin entre les seleccionades podran demanar un ajornament de les cotitzacions amb un tipus d’interès del 0,5%, set vegades menor a l’habitual.

Publicitat

Fusters, lampistes, comerç minorista, dentistes i perruquers, els beneficiats

En concret, l’ordre ministerial –que desenvolupa el Reial Decret 11/2020- detalla que els 12 sectors econòmics que poden sol·licitar la moratòria de sis mesos són: el de cultius perennes i no perennes; activitats d’impressió i arts gràfiques; fabricació de fusteria metàl·lica; lampisteria, fontaneria i instal·lacions de sistemes de calefacció i aire condicionat; instal·lació de fusteria; comerç minorista no especialitzat, amb predomini de productes alimentaris, begudes i tabac; altre comerç minorista no especialitzat; comerç minorista de pa, pastisseria i confiteria; agències de publicitat; dentistes; i perruqueria i altres tractaments de bellesa.

El Ministeri d’Inclusió especifica que aquests autònoms i empreses podran sol·licitar la suspensió de les quotes empresarials dels seus treballadors durant un termini de sis mesos –sense interessos- i que, si se’ls concedeix la moratòria, els pagaments de maig s’ingressaran al novembre i així successivament amb la resta de mensualitats. Les empreses beneficiàries han de sol·licitar aquesta moratòria entre l’1 i el 10 del mes en el qual haurien d’afrontar el pagament a la Tresoreria General de la Seguretat Social a través del sistema RED. En el cas dels treballadors autònoms que no tinguin RED, podran utilitzar el servei de la seu electrònica de la Seguretat Social.

El govern espanyol recorda que aquesta moratòria de cotitzacions socials és nova pel que fa a la seva extensió general, ja que fins ara s’havien cenyit només a territoris concrets, com per exemple en el cas dels terratrèmols de Lorca del 2011.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca