Dones Visuals defensa el valor dels feminismes per afrontar la crisi

Les entitats han assegurat que en moments crítics "les dones són les més perjudicades"

Publicitat

L’entitat Dones Visuals, que promou el lideratge i visibilitat de les dones en el sector audiovisual, ha publicat una carta oberta signada per 35 entitats del sector que subratlla la importància i potencial dels feminismes en la resolució de l’actual crisi provocada pel nou coronavirus.

En un comunicat d’aquest dimarts, les entitats han assegurat que en moments crítics “les dones són les més perjudicades” i han exigit que la sortida d’aquesta crisi no potenciï aquest desequilibri.

Per a això, el manifest recull una sèrie de resolucions que defensen que les dones, com a part de la població que es veurà més afectada, són “les més indicades” per proposar mesures de reconstrucció del teixit professional que fomentin la diversitat.

Entre altres accions, han demanat que les interlocucions oficials de presa de decisions incorporin representants d’associacions feministes perquè les polítiques que es duguin a terme tinguin en compte la perspectiva de gènere.

Publicitat

Entre les entitats signatàries es troba El Festival de Sitges, Filmin, el Clúster Audiovisual de Catalunya, el Comitè d’empresa de Tv3, el Col·legi de Directors i Directores de Catalunya, els festivals L’Alternativa i DocsBarcelona, i l’entitat internacional European Women’s Audiovisual Network, entre d’altres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca