Aragonès aposta per augmentar la despesa pública

El vicepresident del Govern considera que fa falta un sector públic "més actiu que mai"

Publicitat

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha descartat retallades per afrontar la crisi del coronavirus. “No tindrien sentit, les retallades serien absolutament contraproduents”, ha afirmat Aragonès en una entrevista aquest diumenge al diari ‘La Vanguardia’. “Ens fa falta un sector públic més actiu que mai. En cap cas es pot afrontar aquesta crisi pensant en la reducció de la despesa pública, ben al contrari, fa falta més despesa pública i més inversió”, ha continuat el també conseller d’Economia, que ha quantificat en “més de 2.000 MEUR” la despesa extra a Salut per la pandèmia de covid-19. En paral·lel, Aragonès ha celebrat l’aprovació dels primers pressupostos de la Generalitat en tres anys: “Eren absolutament necessaris”.

El vicepresident català ha detallat que cada departament del Govern treballa per reorientar part del seu pressupost per afrontar la crisi del coronavirus. “Empresa ha reorientat fons per al sector turístic o Treball per als autònoms. I Cultura ja té un pla de rescat. Però el que demanem són transferències directes de l’Estat”, ha recalcat Aragonès. “El que demana Pedro Sánchez a Europa jo també li demano a Pedro Sánchez, que l’Estat assumeixi la seva responsabilitat i doti de recursos Catalunya per afrontar les despeses de la pandèmia”, ha volgut deixar clar el conseller d’Economia, que ha exigit que es plasmi per escrit la possibilitat de superar el sostre de dèficit i de deute.

“Es recuperarà la mesa de diàleg”

“Que allò que se’ns diu de paraula, que les regles de dèficit i despesa estan suspeses, ho aprovi el govern espanyol. Si ho fa, estarem al seu costat”, ha puntualitzat Aragonès, que també ha apostat per recuperar “com més aviat millor” la mesa de diàleg entre Estat i Generalitat. “Els problemes polítics no desapareixen amb el coronavirus. A mesura que la nova normalitat ocupi més espais del debat públic, es recuperarà”, s’ha mostrat convençut el vicepresident del Govern, que no ha desaprofitat l’ocasió per llançar un dard al PSC per la seva posició sobre els comptes de la Generalitat per al 2020. “Ha optat per una posició conservadora i immobilista. La responsabilitat que ERC està tenint no està essent corresposta pel PSC, que prioritza el desgast per quatre vots”, ha lamentat Aragonès.

Publicitat

Finalment, el vicepresident del Govern ha rebutjat les declaracions del president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, vinculant Espanya a “atur i mort”. “Lamento que ho expressi d’aquesta manera. Nosaltres volem decidir sempre. Catalunya és una societat suficientment madura per prendre decisions sobre el seu futur en tots els àmbits. Però segur que una Catalunya independent hauria comès errors i encerts, com tots els estats del món”, ha conclòs Aragonès.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca