L’OMS presenta una aliança per garantir un accés “igualitari” a la vacuna contra la covid-19

Governs europeus, americans, africans i asiàtics participen en la iniciativa

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha presentat una aliança mundial público-privada per garantir que la futura vacuna contra la covid-19 arribi de manera “igualitària” a tot el món, també als països amb menys ingressos. En la iniciativa participen governs europeus com els de França, Alemanya, Espanya i el Regne Unit, així com també governs d’Amèrica, l’Àsia i l’Àfrica. També en formen part entitats que reuneixen productors de fàrmacs de tot el món. “L’experiència del passat mostra que fins i tot quan tenim a disposició les eines aquestes no estan a l’abast de tots en igualtat de condicions i això no ho podem permetre”, ha dit el director general de l’OMS, Tedros Adhanom, en la presentació de la iniciativa, anomenada ‘ACT Accelerator’.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes