Trump suggereix tractar el virus amb “una injecció de desinfectant” o amb “llum solar”

Pregunta a un tècnic si es podria aplicar llum solar "a través de la pell" o injectar desinfectant

Publicitat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha suggerit aquest divendres la possibilitat de tractar el coronavirus amb “una injecció” de “desinfectant” o aplicar “llum solar” al cos humà per poder erradicar la covid-19, la malaltia que provoca el coronavirus, segons ha informat la cadena NBC.

“Veig que el desinfectant l’estaborneix en un minut, en un minut. No podem fer de cap manera com una injecció o una mena de neteja? Com poden veure, arriba als pulmons i s’hi estén molt, per això seria interessant comprovar-ho”, ha afirmat el mandatari nord-americà.

Trump s’ha adreçat així al director de la Divisió de Tecnologia i Ciència del Departament de Seguretat Nacional, Bill Bryan, després que el científic fes una exposició sobre les mesures per evitar la propagació del virus, en la qual ha assenyalat que “mor ràpid” quan s’exposa a la llum solar.

Arran d’aquesta afirmació, Trump directament li ha preguntat si es pot “ficar llum solar dins del cos” per eliminar-lo. “Per tant, suposem que exposem el cos a una gran quantitat de llum, ja sigui ultraviolada o només llum molt potent. Crec que heu dit que això no s’ha comprovat”, ha dit Trump, mirant a Bryan.

Publicitat

Trump ha continuat amb l’argumentació sense base científica i ha plantejat la possibilitat d'”una injecció” de “desinfectant” al cos humà perquè l’organisme pugui superar la malaltia que genera el coronavirus, sense arribar a detallar a quin desinfectant es refereix.

Els experts científics i sanitaris han criticat aquestes afirmacions perquè consideren que són un missatge irresponsable i “inadequat” en termes sanitaris. “És irresponsable i perillós”, ha assegurat el neumòleg Vin Gupta a NBC News. “És un mètode habitual de les persones que es volen suïcidar”, ha reblat.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca