Trump suggereix tractar el virus amb “una injecció de desinfectant” o amb “llum solar”

Pregunta a un tècnic si es podria aplicar llum solar "a través de la pell" o injectar desinfectant

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha suggerit aquest divendres la possibilitat de tractar el coronavirus amb “una injecció” de “desinfectant” o aplicar “llum solar” al cos humà per poder erradicar la covid-19, la malaltia que provoca el coronavirus, segons ha informat la cadena NBC.

Publicitat

“Veig que el desinfectant l’estaborneix en un minut, en un minut. No podem fer de cap manera com una injecció o una mena de neteja? Com poden veure, arriba als pulmons i s’hi estén molt, per això seria interessant comprovar-ho”, ha afirmat el mandatari nord-americà.

Trump s’ha adreçat així al director de la Divisió de Tecnologia i Ciència del Departament de Seguretat Nacional, Bill Bryan, després que el científic fes una exposició sobre les mesures per evitar la propagació del virus, en la qual ha assenyalat que “mor ràpid” quan s’exposa a la llum solar.

Arran d’aquesta afirmació, Trump directament li ha preguntat si es pot “ficar llum solar dins del cos” per eliminar-lo. “Per tant, suposem que exposem el cos a una gran quantitat de llum, ja sigui ultraviolada o només llum molt potent. Crec que heu dit que això no s’ha comprovat”, ha dit Trump, mirant a Bryan.

Trump ha continuat amb l’argumentació sense base científica i ha plantejat la possibilitat d'”una injecció” de “desinfectant” al cos humà perquè l’organisme pugui superar la malaltia que genera el coronavirus, sense arribar a detallar a quin desinfectant es refereix.

Els experts científics i sanitaris han criticat aquestes afirmacions perquè consideren que són un missatge irresponsable i “inadequat” en termes sanitaris. “És irresponsable i perillós”, ha assegurat el neumòleg Vin Gupta a NBC News. “És un mètode habitual de les persones que es volen suïcidar”, ha reblat.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca