L’USOC demanda la Conselleria de Salut i CatSalut per la falta d’EPI

El sindicat ha exigit que tots els professionals sanitaris del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) disposin d'EPI adequades i suficients

Publicitat

L’Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC) ha interposat, amb data del 23 d’abril, una demanda davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la Conselleria de Salut de la Generalitat i el CatSalut per la falta d’Equips de Protecció Individual (EPI) en el sistema sanitari català.

El sindicat ha exigit que tots els professionals sanitaris del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) disposin d’EPI adequades i suficients, i que es realitzin test ràpids a tots els professionals sanitaris per a la comprovació del contagi per coronavirus, ha informat en un comunicat aquest divendres.

Suplica a la Sala social del TSJC que tingui per sol·licitades mesures cautelarísimes ‘inaudita part’ per proveir “amb caracter urgent i immediat” de material com a bates impermeables, mascaretes FFP2 i FFP3, ulleres de protecció, guants, davantals i polainas.

Considera que es tracta del material “mínim imprescindible per garantir la salut i la seguretat de tots els professionals
sanitaris” i exigeix el seu repartiment en el termini de 24 hores.

Publicitat

El TSJC ja va ordenar a la fi de març a l’Institut Català de la Salut (ICS) i a una trentena d’entitats sanitàries concertades que subministressin EPI als metges en un acte de la sala social del tribunal que estimava parcialment una demanda del Sindicat de Metges de Catalunya.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes