La medicina catalana urgeix tenir mesures actives per evitar un segon brot

Han argumentat que el desconfinament s'ha d'afrontar "de manera prudent i amb la màxima seguretat"

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (Ramc) ha defensat aquest divendres que urgeixen mesures actives per evitar l’aparició d’un possible segon brot de la pandèmia de coronavirus, i han subratllat “la necessitat d’un replantejament seriós a curt termini”.

Publicitat

Ho ha fet en un comunicat escrit pel grup de treball que ha coordinat la doctora Maria Àngels Calvo amb els doctors Bonaventura Clotet, Antoni Trilla, Josep Maria Gatell, Guillem López Casasnovas, Joan Monés, Tomàs Pumarola i Lluís Salleras.

Han argumentat que el desconfinament s’ha d’afrontar “de manera prudent i amb la màxima seguretat”: ha de ser un procés gradual, en funció del nivell de risc de cada grup de població i àrea geogràfica i ha d’estar en constant avaluació per prevenir un rebrot potencial.

També han reclamat un pressupost que “permeti disposar d’una sanitat moderna, fort i adequada a la capacitat de resposta; establir un sistema de prevenció ajustat a la nova realitat; i incentivar la investigació de forma seriosa i honesta amb l’evidència científica”.

La Ramc ha reivindicat “l’entrega absoluta dels professionals sanitaris que sense distinció d’especialitat ni categoria professional han ajudat els pacients i han posat en perill la seva pròpia salut i fins a la vida”.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca