La medicina catalana urgeix tenir mesures actives per evitar un segon brot

Han argumentat que el desconfinament s'ha d'afrontar "de manera prudent i amb la màxima seguretat"

Publicitat

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya (Ramc) ha defensat aquest divendres que urgeixen mesures actives per evitar l’aparició d’un possible segon brot de la pandèmia de coronavirus, i han subratllat “la necessitat d’un replantejament seriós a curt termini”.

Ho ha fet en un comunicat escrit pel grup de treball que ha coordinat la doctora Maria Àngels Calvo amb els doctors Bonaventura Clotet, Antoni Trilla, Josep Maria Gatell, Guillem López Casasnovas, Joan Monés, Tomàs Pumarola i Lluís Salleras.

Han argumentat que el desconfinament s’ha d’afrontar “de manera prudent i amb la màxima seguretat”: ha de ser un procés gradual, en funció del nivell de risc de cada grup de població i àrea geogràfica i ha d’estar en constant avaluació per prevenir un rebrot potencial.

També han reclamat un pressupost que “permeti disposar d’una sanitat moderna, fort i adequada a la capacitat de resposta; establir un sistema de prevenció ajustat a la nova realitat; i incentivar la investigació de forma seriosa i honesta amb l’evidència científica”.

Publicitat

La Ramc ha reivindicat “l’entrega absoluta dels professionals sanitaris que sense distinció d’especialitat ni categoria professional han ajudat els pacients i han posat en perill la seva pròpia salut i fins a la vida”.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes