El TSJC confirma el processament de Jové i Salvadó per l’organització de el 1-O

El TSJC, la Sala Civil i Penal desestima els recursos de reforma interposats pels dos diputats contra l'ordre de processament dictada el 27 de febrer

Publicitat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat el processament del diputat d’ERC en el Parlament i ex-secretari general de Vicepresidència i Economia de la Generalitat, Josep Maria Jové, i al també diputat i ex-secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, per presumptes delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per la seva participació en l’organització de el 1-O en 2017.

Segons ha informat aquest divendres el TSJC, la Sala Civil i Penal desestima els recursos de reforma interposats pels dos diputats contra l’ordre de processament dictada el 27 de febrer, en els quals al·legaven diversos motius, com a vulneració de drets fonamentals.

En processar a Jové i Salvadó, la magistrada instructora els va obligar a personar-se mensualment en el jutjat, els va retirar el passaport i els va prohibir sortir del país, i va imposar una fiança de responsabilitat civil de 2,8 milions per a Jové i d’1,6 milions en el cas de Salvadó.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca