El Gobierno ordena que els estudiants passin de curts sense comptar el nombre de suspensos

Estableix que repetir curs ha de ser "molt excepcional"

Els estudiants de Primària, Secundària, Batxillerat i de Formació Professional podran promocionar i titular aquest curs, de manera excepcional, sense tenir en compte el nombre d’assignatures suspeses, tal com confirma una ordre del Ministeri d’Educació i Formació Professional que s’ha publicat aquest divendres en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Publicitat

L’ordre, que recull l’acord que van assolir el ministeri que dirigeix Isabel Celaá i les comunitats autònomes en la Conferència Sectorial d’Educació del 15 d’abril, estableix que repetir curs ha de ser “molt excepcional” per evitar que la pandèmia, que ha provocat la suspensió les classes presencials des del 16 de març, pugui perjudicar els alumnes que han hagut de seguir l’ensenyament a distància.

En aquest sentit, l’ordre ministerial que signa Celaá, que entra en vigor aquest dissabte, permet a les comunitats autònomes competents “flexibilitzar” els criteris d’avaluació, promoció i titulació “sense tenir en compte limitacions que afectin el nombre d’àrees pendents”.

Fonts del Ministeri d’Educació han precisat a Europa Press que aquesta ordre “no modifica l’ordenament jurídic vigent” i pretén fomentar una avaluació “de manera global” davant les circumstàncies “extraordinàries” d’aquest final de curs, amb més de vuit milions d’estudiants d’ensenyaments no universitaris que han hagut de seguir les classes a distància confinats a casa.

El Ministeri d’Educació admet que cinc comunitats (Andalusia, Castella i Lleó, País Basc, Madrid i Múrcia) han mostrat “disconformitat” amb l’acord. En el cas del País Basc, perquè considera que enveix les seves competències i les quatre restants, que governen el Partit Popular i Ciutadans, reclamen a Celaá que fixi un criteri comú a tot Espanya per promocionar i titular aquest curs.

Algunes d’aquestes comunitats han demant que el Ministeri d’Educació precisi el nombre mínim de suspensos amb els quals un estudiant pot passar de curs o aconseguir el títol aquest any. No obstant això, la ministra Celaá va assegurar la setmana passada en una entrevista a Europa Press que aquesta decisió no li corresponia perquè ho estableix la Lomce.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca