Cal fer una “reflexió profunda” sobre el model de residències

CatECP assegura que el Govern va "perdre un mes" i va actuar "tard i malament" a les llars d'avis

Publicitat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha advertit aquest divendres que cal fer una “reflexió profunda sobre el pal de paller del sistema residencial” de Catalunya. Ho ha dit en resposta a la diputada de CatECP Marta Ribas, que ha preguntat a la sessió de control del Parlament per la gestió de les llars d’avis per la pandèmia de coronavirus. El conseller ha lamentat que els afers socials “sempre s’han considerat el germà petit de l’estat del benestar” i que, per tant, “no s’han prioritzat com s’havien de prioritzar”.

Ribas ha retret a la Generalitat que va “perdre un mes” i que la prevenció a les residències per evitar que hi entrés el virus “va anar tard i malament”. La diputada dels comuns ha admès que “cap govern estava preparat” davant del covid-19, però ha assenyalat que les residències “eren terreny abonat” per patir-lo. A més, ha atribuït la situació de precarietat del sector a “les retallades dels governs convergents” i al fet que els executius posteriors hagin “mantingut congelades” les tarifes i no hagin construït nous centres.

El Homrani ha reconegut que “hi ha hagut problemes”, com la distribució d’equips de protecció individuals (EPI), però ha refusat que el Govern hagi actuat tard. “No li puc acceptar un mes de paràlisi”, ha dit, perquè decisions com prohibir les visites o els nous ingressos a les residències es van prendre “una mitjana d’una setmana abans” que en altres territoris.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca