Amics de la Rambla insta a “repensar” el model turístic per dirigir-se al públic local

L'organització afirma que han de ser "zona zero" per tornar a atraure els barcelonins

Publicitat

Amics de la Rambla ha instat a aprofitar la crisi generada pel coronavirus per “repensar-ho tot” i “tornar a dirigir-se cap al públic local”. El president de l’entitat, Fermin Villar, afirma en una carta que la Rambla “ha de ser la zona zero d’es don iniciar el canvi d’hàbit econòmic, social i cultural” i alerta que l’oferta destinada al turisme en la seva totalitat “ho tindrà molt malament per subsistir”, com a mínim els propers quinze mesos. Per això aposta per l’oferta cultural: “Que la gent de Barcelona segueixi venint a la Rambla! Per anar al Liceu, al Poliorama o al Romea; i qui encara no hi venia, exhortar a que ho faci”. Ha afegit que cal recuperar activitats familiars i dirigir l’oferta de restauració i comercial als barcelonins.

L’entitat anima els barcelonins a tornar a la Rambla i retrobar les activitats tradicionals “que encara resisteixen”, com ‘les Golondrinas’, els mercats o els museus; i assegura que hi ha restaurants i cafeteries amb “oferta per a la gent d’aquí”. En aquest sentit, augura que els que abans no tenien aquesta oferta l’acabaran tenint perquè “ara ha de ser el moment perquè la gent de Barcelona pugui seure a una terrassa de la Rambla i gaudir de la ‘sala de ball de Barcelona’”.

També insta els comerços a adaptar la seva oferta al públic local i en aquest àmbit consideren necessari debatre com s’havia arribat fins a la situació actual i replantejar-se conceptes com el de ‘souvenir’, que ocupa bona part de l’oferta comercial de la Rambla.

L’entitat demana la “complicitat” del districte de Ciutat Vella i de totes les àrees de l’Ajuntament de Barcelona que s’hi hagin d’implicar per poder impulsar aquest replantejament. Afegeix que no es pot deixar passar la oportunitat de fer complir el Pla Especial en el punt que diu que les parades dels antics ocellaires, de propietat municipal, estan fora de la normativa. “Ara més que mai hem d’aprofitar per enviar a la ciutadania de Barcelona un missatge ple de simbolisme sobre la nova realitat: fer desaparèixer unes parades orientades únicament al turisme per posar-hi bancs per seure”, afirma.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca