Iglesias justifica la improvisació del Gobierno amb què “no comuniquem bé”

Sobre l'anunci de la mesura perquè puguin sortir de casa els més petits: "El que va passar és que com a govern no comuniquem bé. Això va generar un malestar social evident"

Publicitat

El vicepresident segon de Drets Socials, Pablo Iglesias, ha explicat aquest dijous que la rectificació que va fer dimarts l’executiu sobre les condicions per permetre que els menors surtin de casa es va deure al fet que no es va comunicar bé què s’havia tractat en el Consell de Ministres, en una compareixença que va ser a càrrec, com és habitual, de la portaveu i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero.

“El que va passar és que com a govern no comuniquem bé. Això va generar un malestar social evident i, per tant, vam començar a treballar immediatament per fer el que ja estava previst de fer, que era presentar aquesta ordre els continguts de la qual expliquem avui i que estarà en vigor a partir de diumenge”, ha explicat en conferència de premsa a La Moncloa.

El vicepresident segon ha assegurat que el que es va decidir en el Consell de Ministres va ser una “regulació general” per permetre sortir els més petits, però no se’n van especificar les condicions, perquè les havia de desenvolupar, a través d’una ordre, l’equip format entre d’altres pel Ministeri de Sanitat i la Direcció General d’Infància que depèn de la vicepresidència d’Iglesias.

Per això, davant la quantitat de crítiques “del conjunt de la societat” que es va generar –incloses les d’Unides Podem– després de la compareixença de Montero, en la qual va explicar que els menors només podrien sortir a acompanyar els adults en les activitats que estan permeses, l’executiu va veure que no ho havien “explicat bé” i es va posar “immediatament” a treballar, segons Iglesias, per aclarir la situació.

Publicitat

Segons ha explicat, ell mateix va parlar amb el president del Govern central, Pedro Sáchez, i amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i aquella mateixa tarda l’equip encarregat de regular les sortides es va posar a treballar, com estava previst, per especificar les condicions de la mesura, que finalment sí que inclouen la possibilitat de passejar i jugar a l’aire lliure.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca