El TJUE conclou que les declaracions homòfobes d’un empresari poden constituir una discriminació laboral

Fer comentaris que suggereixen una política de contractació homòfoba pot comportar conseqüències penals

Publicitat

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha conclòs que les declaracions homòfobes d’un empresari poden constituir una discriminació laboral. En relació amb un cas en què un advocat italià va dir en un programa radiofònic que no volia contractar en el seu bufet persones homosexuals, l’alt tribunal de Luxemburg ha assegurat que aquest tipus de comentaris per part d’algú amb influència determinant en la contractació poden comportar conseqüències penals perquè suggereixen una política de contractació homòfoba i discriminatòria. A més, el TJUE considera que es poden iniciar accions judicials contra aquesta persona encara que les seves declaracions no facin referència a ningú en concret.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca