El Consell Nacional de Dones demana mesures “urgents” per a col·lectius vulnerables

El Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) ha elaborat un document en el qual se sol·liciten mesures “urgents i imprescindibles” per fer front a la crisi sanitària amb visió de gènere, amb l’objectiu atendre als col·lectius en situació vulnerable i evitar l’increment de desigualtats socials.

Publicitat

En el document es destaca que a causa del confinament i al tancament de col·legis i serveis d’atenció a les persones, “els treballs de cures no remunerats recauen majoritàriament en les dones, que veuen convertides les seves jornades diàries en un continu esgotador de feina que reprodueix la divisió sexual del treball”.

Entre les mesures proposades, es troba el desplegament efectiu de la Renda Garantida de Ciutadania i la flexibilització dels seus requeriments; l’accés a la renda o prestació mínima vital; l’extensió del subsidi d’atur o una renda garantida a les persones en l’atur; i una moratòria en el pagament de lloguers i subministraments; entre unes altres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes