El Consell Nacional de Dones demana mesures “urgents” per a col·lectius vulnerables

Publicitat

El Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC) ha elaborat un document en el qual se sol·liciten mesures “urgents i imprescindibles” per fer front a la crisi sanitària amb visió de gènere, amb l’objectiu atendre als col·lectius en situació vulnerable i evitar l’increment de desigualtats socials.

En el document es destaca que a causa del confinament i al tancament de col·legis i serveis d’atenció a les persones, “els treballs de cures no remunerats recauen majoritàriament en les dones, que veuen convertides les seves jornades diàries en un continu esgotador de feina que reprodueix la divisió sexual del treball”.

Entre les mesures proposades, es troba el desplegament efectiu de la Renda Garantida de Ciutadania i la flexibilització dels seus requeriments; l’accés a la renda o prestació mínima vital; l’extensió del subsidi d’atur o una renda garantida a les persones en l’atur; i una moratòria en el pagament de lloguers i subministraments; entre unes altres.

EL PREU DE LA LLIBERTAT

Des del 2013 a Revista Mirall hem treballat per fer realitat un espai de periodisme valent, crític i combatiu. Seguim en peu gràcies al suport voluntari dels nostres subscriptors. Suma't des de només 2€/mes

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca