Les UCI catalanes destinades al Covid-19 estan al 68% de la seva capacitat

L'atenció primària ha seguit l'estat de salut de més de 135.000 persones

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha explicat aquest dimecres que les unitats de cures intensives (UCI) a Catalunya destinades a persones amb coronavirus estan al 68% de la seva capacitat amb 1.016 pacients ingressats.

Publicitat

Ho ha comentat en roda de premsa telemàtica en la qual també han participat la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch.

Vergés ha alertat de tensió important” en les UCI, que han triplicat la seva capacitat normal de 600 llits fins a les 1830 disponibles.

Sobre el paper de l’atenció primària, la consellera ha reivindicat el seguiment de l’estat de salut de més de 135.000 persones, de les quals 39.000 són casos positius confirmats de coronavirus i 96.000 i els seus contactes són casos sospitosos.

Vergés ha defensat que l’atenció primària és “imprescindible per al control de l’epidèmia”, així com l’aplicació per a mòbil ‘StopCovid19Cat’, que ha registrat els estat de salut de més de 770.000 persones.

Segons xifres de la consellera, la ‘App’ ha registrat 590.000 persones sense símptomes, 110.000 casos lleus sense risc, 67.000 casos lleus amb risc, 2.820 amb simptomatologia més greu però sense risc i 4.742 amb simptomatologia greu i amb risc.

Proves de diagnòstic

En ser preguntada per un possible col·lapse dels laboratoris que realitzen les proves PCR, Vergés ha reconegut que aquestes proves “s’han intensificat moltíssim i per un tema de velocitat pot ser que algunes s’hagin hagut de posposar per a un altre dia”.

Sobre el programa Orfeu que han planificat conjuntament amb la Conselleria d’empresa i Coneixement de la Generalitat per disposar de fins el 170.000 test diagnòstics, Vergés ha explicat que, “quan tot el material estigui a disposició per iniciar la cadena, ho faran”.

Residències

Vergés ha anunciat que el seu departament ha designat 18 persones delegades en matèria de residència per treballar sobre el territori de forma coordinada i també de la mà de l’assistència primària que “té un paper fonamental als centres residencials”.

La consellera ha explicat que s’han realitzat 23.771 proves PCR en aquests centres, i ha detallat que han identificat 122 residències amb un diagnòstic complex per falta de personal, material o requerir desinfecció; 25 en situació crítica i cinc a l’espera de l’informe de Salut Pública i l’Atenció Primària.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca