Greenpeace demana aprofitar els rescats a les aerolínies per incloure condicions mediambientals

L'ONG denuncia que els governs injectin diners a un dels sectors més contaminants "sense res a canvi"

Greenpeace ha reclamat que els rescats públics a les aerolínies europees per la crisi del covid-19 incloguin condicions mediambientals. L’ONG ha denunciat que els governs de la Unió Europea estan negociant plans de rescat amb les principals companyies del sector sense tenir en compte el canvi climàtic. Segons Greenpeace, easyJet, aerolínies escandinaves i TUI ja han acordat ajudes financeres per valor de 3.360 milions d’euros, mentre que Air France, KLM, Lufthansa o British Airways mantenen converses per obtenir un suport similar. “Els governs han de deixar d’injectar diners a un dels sectors més contaminants sense esperar res a canvi”, ha denunciat Gilles Dufrasne, membre de l’ONG.

Publicitat

Les aerolínies s’enfronten a la paralització pràcticament total de les seves activitats per les restriccions imposades per la pandèmia. El sector reclama suport de les autoritats per evitar la fallida i alerta que poques companyies tenen suficient liquiditat per aguantar més de tres mesos aturades.

Greenpeace assegura que l’aviació és una de les indústries que més ha augmentat l’emissió de gasos contaminants en els últims cinc anys mentre que ha acumulat més de 33.000 milions d’euros en beneficis nets. L’ONG denuncia que part d’aquests guanys deriven d’exempcions fiscals mediambientals.

- Publicitat-

Dona suport al periodisme honest

Som la capçalera que dona oportunitats als joves del món cultural i periodístic que les busquen. Som la revista que no amaga la seva ideologia a l'hora d'interpretar l'actualitat.

“L’independentisme és un negoci que roba”

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que l'independentisme és un "negoci que roba". Durant una intervenció...

Rufián: “Hem obligat el PSOE a una sortida d’esquerres i a no repetir errors del passat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat (PGE), que s'aprovaran aquest dijous...

El voluntariat permet que el 87% de les entitats socials mantinguin els seus projectes

El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant...

Canadell delegarà les funcions de president de la Cambra si surt escollit a la llista de JxCat per al 14-F

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha explicat aquest dijous al matí que si el pròxim 12 i 13...

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web esta definida per a "permetre galetes" i d'aquesta forma oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració en aquesta web es defineix com a "permet galetes" per donar-li la millor experiència possible la navegació. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense necessitat de canviar la configuració de galetes o feu clic a "Acceptar" per sota de llavors vostè consent a això.

Tanca